VASKİ ekipleri katırlarla çıktığı 3 bin 500 metrede çalışma yaptı

VASKİ ekipleri katırlarla çıktığı 3 bin 500 metrede çalışma yaptı

Van Haberleri 22.09.2022 12:03:00 0
VASKİ ekipleri katırlarla çıktığı 3 bin 500 metrede çalışma yaptı
Tarih: 22.09.2022 12:03 Güncelleme: 22.09.2022 12:03

Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü, kuraklık nedeniyle birçok evin susuz kaldığı Bahçesaray ilçesinde, su kaynağının bulunduğu 3 bin 500 metre rakımlı Sovak Dağı’nın zirvesine malzemeleri katır sırtında taşıdı.
Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı’nın direktifleri doğrultusunda Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, kırsal kesimlerdeki mahallelerin içme suyu ihtiyacını karşılamak için yoğun çaba harcıyor. Çalışmalar çerçevesinde VASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri Bahçesaray ilçesine bağlı Yaşlıkavak Mahallesi’nin içme suyu sorununu çözmek için harekete geçti. Bölgede yapılan incelemeler sonucunda eski kaptajların su ihtiyacını karşılayamaması, eski kaptaj kaynaklarının yetersizliği ve yaz aylarında meydana gelen kuraklık ve ana kaynağının bulunduğu 3 bin 500 metre yüksekliğindeki Sovak Dağı’nın zirvesinde bulunan su kaynağında ciddi su sorununu yaşandığı tespit edildi.

“Malzemeler katırlarla taşındı”
Mahalledeki içme suyu sorununu çözmek için çalışma başlatan VASKİ ekipleri ana kaynağın bulunduğu 3 bin 500 metre yükseklikte ki su kaynağına ulaşmak için sabahın ilk ışıklarıyla yola çıktı. Zorlu coğrafya da arazi araçlarıyla dağın eteklerine kadar ulaşan ekipler yolun bitmesiyle birlikte malzemeleri katırlara yükledi. Yaklaşık 2 kilometrelik yolu katırlarla kat eden ekipler zorlu tırmanışın ardından zirveye ulaştı. Ekipler zirvede bulunan kaynakta yeni kaptaj ve yenileme çalışmalarına başladı. Eski hat ve kuraklıktan dolayı yıllardan bu yana su sıkıntısı yaşadıklarını belirten mahalle sakinleri yapılan çalışmanın kendilerini çok mutlu ettiğini ifade ederek VASKİ ekiplerine teşekkür etti. Çalışmanın kısa sürede tamamlanması planlanırken, yeni kaptaj ve yenileme çalışmalarıyla birlikte mahallenin içme suyu sorunun en kısa zamanda çözülmesi hedefleniyor.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ