Varto’da sokak hayvanlarını kısırlaştırma çalışması

Varto’da sokak hayvanlarını kısırlaştırma çalışması

Genel 19.03.2023 14:26:16 0
Varto’da sokak hayvanlarını kısırlaştırma çalışması
Tarih: 19.03.2023 14:26 Güncelleme: 19.03.2023 14:26
Muş’un Varto ilçesinde “Sağlıklı hayvanlar, güvenli sokaklar ve mutlu insanlar” sloganıyla sokak hayvanlarını kısırlaştırma çalışması başlatıldı.
Muşun Varto Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Güder’in istemi üzerine Tatvan Belediyesi Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin katkılarıyla Gönüllü Veteriner Hekimler ve Teknikerler Derneğince sokak hayvanlarını kısırlaştırma, aşılama ve küpeleme çalışması başlatıldı. Açıklamalarda bulunan Gönüllü Veteriner Hekimler ve Teknikerler Derneği yetkilisi Veteriner Hekim Rehber Altıntaş, Varto Belediyesinin daveti üzerine geldiklerini belirterek, “Buradaki amacımız; sokak hayvanlarını kısırlaştırmak, aşılarını yapmak ve küpelemektir. Kısırlaştırma işlemlerini yaptığımız bu hayvanları tekrar alındığı bölgeye geri bırakıyoruz” dedi.
Varto Belediyesi Veteriner Hekimi Öznur Toğrap ise Varto ve Tatvan belediyelerinin işbirliğiyle sokak hayvanlarını kısırlaştırdıklarını söyleyerek, “Hayvanların kuduz aşılarını ve ayrıca iç ve dış parazit aşılarını yaptırdık. Destek veren herkese teşekkürlerimizi sunarız. Bundan sonra da çalışmalarımız devam edecek. Sokaklarımız daha güvenli olacak” ifadelerini kullandı.
Varto Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürü Menduh Işık da halk sağlığı için sokak hayvanlarını kısırlaştırıp aşılarını yaptıklarını belirterek, “Kaymakamımız Mehmet Güder’in talebi üzerine Tatvan Belediyesi ve gönüllü ekipler ilçemize gelerek sokak hayvanlarına yönelik kısırlaştırma çalışması yapıyorlar. Burada gönüllü çalışan hayvan severlere, Tatvan Belediyesine ve kaymakamımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunarız” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ