Varto’da 4-6 yaş Ku’ran kursu öğrencilerinden yılsonu etkinliği

Varto’da 4-6 yaş Ku’ran kursu öğrencilerinden yılsonu etkinliği

Eğitim 30.05.2024 15:04:35 0
Varto’da 4-6 yaş Ku’ran kursu öğrencilerinden yılsonu etkinliği
Tarih: 30.05.2024 15:04
Muş’un Varto İlçe Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş Ku’ran kursu öğrencileri tarafından düzenlenen yılsonu etkinliği büyük beğeni topladı.
Kültür Mahallesi’ndeki 4-6 yaş Kur’an kursunda eğitim öğretime devam eden 40 minik öğrenci için yılsonu programı düzenlendi. Varto Kültür Merkezinin konferansa salonunda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ku’ran-ı Kerim tilavetinin ardından bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Fatih Arslan, "4-6 yaş Kur’an kursumuzdaki yavrularımız, yıl boyunca uğraşarak elde ettikleri kazanımları burada sizlere sergileyecekler. İşin sergileme kısmı burada yapılacak ancak bir de işin arka planı var. Mutfakta neler olup bittiğini pek görmeyiz. Biz genellikle vitrine bakarız, sergilenen boyutuna gözümüz takılır. Değerli hocalarımızın fedakârca uğraşıları sonucu öğrettikleri, eğittikleri, bilgi ve beceri ile donattıkları yavrularımız, bu yılsonu etkinliğinde hocalarından aldıklarını burada sergileyecekler. Onların her bir okuyuşlarında, sözlerinde bir emek vardır, göz nuru vardır, alın teri vardır, bunu asla unutmamamız gerekiyor. En başta değerli hocalarımıza bu uğraş ve emeklerinden ötürü teşekkür ediyorum" dedi.
Hacı Şemsettin Bingöl Ballı Yatılı Kız Ku’ran Kursu hafızlarının İsrail’in katliamlarına tepki amaçlı sahneye kucaklarında kanlı kefenli bebeklerle çıktıkları program, daha sonra miniklerin Kur’an-ı Kerim ve meali, ilâhi ve şiirler okuması, Peygamberimizin hayatından kesitler sunmasıyla son buldu.
Programa İlçe Müftüsü Fatih Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Süne, Gençlik ve Spor Müdürü Murat Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Kemal Özgül, Kızılay Şube Başkanı Hamza Sezgin Yonat, din görevlileri ve öğrenci velileri katıldı.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem