Vanspor'un Grubunda 6 Takım Birden PFDK'nın Cezasıyla Sarsıldı

Kırmızı Grupta ceza yağmuru: 6 takıma PFDK yaptırımı.

Van Haberleri 13.09.2024 23:08:00 0
Vanspor
Tarih: 13.09.2024 23:12 Güncelleme: 13.09.2024 23:15

Türkiye 2. Lig Kırmızı Grup'ta yer alan Vanspor'un rakipleri olan altı kulüp, yaşanan çeşitli ihlallere yönelik Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'ndan (PFDK) ceza aldı.

CEZALARIN DETAYLARI AÇIKLANDI

Merkür Jet Erbaaspor, Çimentaş Elazığspor, Beyoğlu Yeni Çarşıspor, Bucaspor, Ankara Demirspor ve Karaman Futbol Kulübü, ligin ikinci haftasında oynanan maçlar sırasında meydana gelen aksaklıklar nedeniyle disiplin cezalarına çarptırıldı.

AKREDİTASYON KARTI SKANDALI VE CEZALI ANTRENÖR VAKASI

PFDK, 07.09.2024 tarihinde oynanan bir müsabakada Merkür Jet Erbaaspor'un akreditasyon kartı ihlaline ve kulüp antrenörlerinin talimatları ihlal etmesine dayanarak ceza yağdırdı. Kulüp 45.000 TL, iki antrenör ise çeşitli yasaklarla cezalandırıldı.

FAULLER VE TALİMAT İHLALLERİ

Çimentaş Elazığspor'dan bir sporcu, ciddi bir faul yapması sebebiyle; Beyoğlu Yeni Çarşıspor ise stadyumdaki koltuklara numara konulmamasından ötürü disiplin kurulu tarafından cezalandırıldı.

BUCASPOR VE CEZALARI

Bucaspor 1928 ise statüye aykırı davranışları, numarasız koltuklar ve taraftarların kötü tezahüratı gibi birden fazla konudan dolayı birden fazla ihtar cezasının yanı sıra kulüp görevlilerinin akredite olmayan alanlarda bulunmalarından dolayı cezalandırıldı.

DİĞER KULÜPLERİN İHLALLERİ VE YAPTIRIMLAR

Ankara Demirspor görevlisi, talimatlara aykırı hareket nedeniyle ve Karaman Futbol Kulübü ise taraftarlarının neden olduğu saha olaylarından ötürü para cezasına çarptırıldı.

PFDK'nın aldığı tüm bu kararlar, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından açıklandı ve ilgili tüm kulüplerin, sporcuların ve görevlilerin cezaları ciddi yaptırımlar içeriyor. Bu durum, Türkiye futbolunda disiplin kurallarının ne denli ciddiye alındığının bir göstergesi olarak öne çıkıyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem