Vanspor'un Cezası Cebini Yakacak: Taraftar Kötü Tezahürata 63 Bin TL Fatura!

Vanspor'a ağır ceza: PFDK'dan 63 bin TL para cezası.

Van Haberleri 28.09.2024 11:02:00 0
Vanspor
Tarih: 28.09.2024 11:05 Güncelleme: 13.10.2024 22:18

PFDK'DAN CEZA YAĞMURUxTürkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) gündeminde bu hafta Vanspor yer aldı. Kurul, taraftarlarının çirkin ve kötü tezahüratları nedeniyle kulübe ihtar ve 63 bin TL para cezası verilmesine karar verdi. Ceza, ligin dördüncü haftasında Van'da oynanan Elazığspor maçından ötürü kesildi.

DİĞER TAKIMLARA DA CEZA VERİLDİ

PFDK, Vanspor dışında Ankara Demirspor, Elazığspor ve Yeni Mersin İdmanyurdu gibi takımları da farklı gerekçelerle cezalandırdı. Bu takımlar da çeşitli mali yaptırımlara tabi tutuldu.

VANSPOR TARAFTARI NEDENİYLE PFDK'YA SEVK EDİLDİ

Vanspor, geçtiğimiz Pazar günü sahasında oynadığı Elazığspor maçı sırasında yaşanan saha olayları ve çirkin tezahüratlar nedeniyle disiplin kuruluna sevk edilmişti. Söz konusu tezahüratlar, Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesine aykırıydı. Maçın sonucunda Elazığspor'a 2-0 yenilen Vanspor, şampiyonluk yolunda ağır bir darbe almıştı.

TFF AÇIKLAMASI: CEZALARIN DETAYLARI

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından verilen cezalara dair açıklamada, Vanspor'un taraftarlarının çirkin ve kötü tezahüratları yüzünden ihtar alması ve ayrıca saha olayları nedeniyle 63 bin TL para cezası verildiği bildirildi. Ayrıca, Ankara Demirspor görevlisi Serdar Akkuş da sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle cezalandırıldı. Elazığspor ve Turkish Oil Yeni Mersin İdmanyurdu ise talimat ihlallerinden ötürü ceza aldılar. İhlallere ilişkin detaylar TFF'nin resmi açıklamasında yer aldı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bosna'nın Özgürlük Sembolü Aliya İzzetbegoviç: Bağımsızlık Mücadelesinin Yıl Dönümünde Anıyoruz


Öteki Gündem

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem