Vanspor'a Saha Olayları ve Tezahüratlar Nedeniyle 760 Bin TL Ceza Yağdı

Trendyol 1. Lig'de Erzurumspor'a yenilen Vanspor, taraftar olayları ve tezahüratlar nedeniyle 760 bin TL ceza aldı. PFDK, taraftar bloklarına maç yasağı getirdi. Detaylar haberimizde.

Van Haberleri 8.03.2026 06:33:00 0
Vanspor
Tarih: 08.03.2026 06:39 Güncelleme: 08.03.2026 06:39

Trendyol 1. Lig'de oynanan bölge derbisinde Erzurumspor'a 3-0 yenilen Vanspor, taraftarlarının neden olduğu olaylar ve tezahüratlar yüzünden ağır yaptırımlarla karşılaştı. Kulübe toplam 760 bin TL para cezası kesilirken, taraftar bloklarına maç yasakları getirildi.

Trendyol 1. Lig'in 28. haftasında önemli bir bölge derbisi yaşandı. Vanspor, sahasında lig lideri Erzurumspor'u ağırladı. Müsabaka, konuk ekibin 3-0'lık üstünlüğü ile sona erdi. Ancak maçın ardından gündem, skordan çok yaşanan saha olayları ve PFDK'nın (Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu) aldığı sert kararlar oldu. Vanspor, taraftarlarının tekrarlanan ihlalleri nedeniyle milyonluk cezalarla sarsıldı.

Vanspor'a Gelen Ağır Cezaların Detayları

PFDK, Erzurumspor maçı sonrasında Vanspor için kapsamlı bir ceza paketi açıkladı. Karara göre:

Saha Olayları Cezası: Taraftarların neden olduğu saha olayları nedeniyle kulübe, 440 bin TL para cezası verildi. Olaylara karıştığı tespit edilen Batı Tribün Kapalı Batı A bloktaki seyircilerin elektronik bilet kartları bloke edilerek, bir sonraki iç saha maçına girişleri yasaklandı.

Tekrarlanan Tezahürat Cezası: Taraftarların "çirkin ve kötü tezahüratı", kulübün aynı sezondaki 6. ihlali olarak kayıtlara geçti. Bu nedenle Vanspor'a ek 320 bin TL para cezası kesildi. Tezahüratta bulunan Batı Tribün A-B ve Doğu Tribün A bloklarındaki taraftarlar da bir sonraki ev sahibi maça alınmayacak.

Yönetici Cezası: Vanspor görevlisi Veysi Gençer, akreditasyon kartını kurallara uygun taşımadığı için 20 bin TL para cezası aldı.

Bu kararlarla, Vanspor'a sadece bu maç için toplam 760 bin TL para cezası uygulanmış oldu.

Sezon Boyunca Gelen Ceza Yağmuru

Erzurumspor maçı, Vanspor için ceza anlamında bir ilk değil. Kulüp, sezon boyunca benzer ihlallerden dolayı sık sık PFDK'nın gündemine geldi:

* Aralık 2025'teki Ümraniyespor maçında, sezondaki 4. tezahürat ihlali için 200 bin TL ceza ve tribün bloklarına yasak geldi.

* Şubat 2026'daki Amedspor deplasmanında, 3. kez tekrarlanan tezahürattan 70 bin TL ceza ve deplasman yasağı uygulandı.

* Daha önceki Boluspor maçında ise 480 bin TL para cezası ve tribün kapatma cezaları verilmişti.

Bu cezalarla birlikte Vanspor'un son dönemde ödediği para cezalarının toplamı 1.5 milyon TL'yi aştı. Ayrıca, pek çok tribün bloğunda taraftarlara maç yasakları getirildi.

Erzurumspor da Cezadan Nasibini Aldı

PFDK kararları sadece Vanspor'u değil, rakibi Erzurumspor'u da kapsadı. Misafir ekip, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 110 bin TL para cezası aldı. Ayrıca, taraftarların çirkin ve kötü tezahüratı (sezondaki ilk ihlal) nedeniyle kulübe ihtar cezası verildi. Misafir Tribün A blokunda yer alan ve tezahüratta bulunan Erzurumspor taraftarlarının da bir sonraki deplasman maçına girişi elektronik bilet kartlarıyla engellendi.

Futbol Federasyonu'ndan Sert Mesaj

TFF ve PFDK'nın bu kararları, özellikle tekrarlanan ihlallerde cezaları katlayarak artıran mevcut disiplin yönetmeliği çerçevesinde alındı. Uygulamalar, saha içi ve dışı düzeni bozan, sportmenliğe aykırı eylemlere yönelik "toleranssız" yaklaşımı net bir şekilde ortaya koyuyor. Kulüpler, taraftar davranışlarından doğrudan sorumlu tutularak, bu tür olayları önlemeye yönelik daha etkin önlemler almaya zorlanıyor.

Vanspor hem sporti hem de maddi anlamda ağır bir darbe yemiş durumda. Taraftar yasakları, takımı gelecek maçlarda desteksiz bırakma riski taşırken, milyonluk cezalar ise kulübün mali yapısını zorlayan bir unsur olarak öne çıkıyor. Bu kararların, Türk futbolundaki disiplin sorununa karşı bir uyarı niteliği taşıdığı açık.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Dev Derbide Zafer Galatasaray'ın: Beşiktaş 0-1 Mağlup Oldu


Van Spor

Erzurumspor FK-Manisaspor FK maçının ardından


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 1 - Erciyes 38 FSK: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 - Niğde Belediye Spor: 1


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 8 - Manisa FK: 1


Van Spor

Başkan Sekmen’e Erzurum temalı forma


Van Spor

Yeşilyurtspor Teknik Direktörü Murat Yıldırım: "Takım henüz yüzde 60 seviyesinde"


Van Spor

Tahkim Kurulu’ndan 24Erzincanspor dosyalarında karar


Van Spor

Dünya’nın yıldızları Palandöken’de yarışıyor


Van Spor

ETÜ’lü Damla Köse Avrupa Şampiyonasında altın madalya kazandı


Van Spor

Erzurum’da FIS SBX Snowboard Dünya Kupası heyecanı


Van Spor

TFF Futsal Ligi Tatvan Etabı devam ediyor


Van Spor

Iğdır’da öğrenciler floor curling ile tanışıyor


Van Spor

Spor Köyü atletizm pisti inşaatına başlandı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor: 4 - Keçiörengücü: 2


Van Spor

Muş’ta karate antrenmanları hız kesmeden sürüyor


Van Spor

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ