Vanspor, Zonguldak karşısında

Ligde namağlup lider yoluna devam eden Vanspor, Pazar günü sahasında Zonguldak Kömürspor'u ağırlıyor.

Van Haberleri 29.09.2023 15:21:00 0
Vanspor, Zonguldak karşısında
Tarih: 29.09.2023 15:23 Güncelleme: 29.09.2023 16:47

Vanspor Pazar günü saat 15:00’da evinde Zonguldak Kömürspor’la karşılaşacak. Van Atatürk Şehir Stadyumunda oynanacak karşılaşmayı; Enes Kanpara, Cankut Gönenç, Burak Celep ve Levent Gümüşdere hakem dörtlüsü yönetecek.

Vanspor ligde oynadığı 5 maçta 5 galibiyet alıp 15 puanla liderlik koltuğunda otururken, rakip fileleri 9 kez havalandırıp kalesinde 2 gol gördü.

Ligde ilk haftayı bay geçen Zonguldak Kömürspor oynadığı 4 maçta 2 beraberlik, 2 mağlubiyet alarak 2 puanla on altıncı sırada yer alırken, rakip fileleri 1 kez havalandırıp kalesinde 4 gol gördü.

SARIGÜL’DEN MAÇA DAVET ÇAĞRISI

Liderlik koltuğunu bırakmak istemediklerini söyleyen teknik direktör Mustafa Sarıgül, “Yeni sezona çok iyi başladık. 5 maçta 5 galibiyet alarak liderliğe yükselmemiz çok güzel bir olay. Futbolcularımla gurur duyuyorum. Tüm futbolcularım sahada canını dişine takıp üzerlerine düşeni, verilen taktikleri yerine getirerek mücadele ediyorlar. Bize her konuda destek veren yönetime de şükranlarımı sunuyorum. Bu hafta sahamızda Zonguldak Kömürspor’u konuk edeceğiz. Tüm Vanlıları stada bekliyoruz. Şuan tek ihtiyacımız taraftarlarımızın takıma vereceği destektir. Vanspor’a gereken destek verilmeli. Bu sezon şampiyon olmak için yoğun efor sarf ediyoruz. Herkesi yanımızda görmek istiyoruz. Takıma zarar verecek davranışlardan herkesin kaçınması lazım. Pazar günü saat 15:00’da konuk edeceğimiz Zonguldak Kömürspor’u güzel bir futbol ve farklı skorla yenerek liderliğimizi sürdüreceğiz. Taraftarlarımızı stada bekliyor gereken desteği vermelerini istiyoruz” dedi.

VALİ BALCI’DAN VAN STRORE MAĞAZASINA ZİYARET

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Cumhuriyet Caddesi üzerinde Vanspor’un lisanslı ürünlerinin satışının yapıldığı Vanspor Store mağazasını ziyaret etti.

Vanspor’un ilin medarı iftiharı olduğunu belirten Vali Balcı, Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi olarak Vanımızın önemli değeri Vanspora desteklerinin tam olduğunu söyledi.

VANSPOR’UN GRUBUNDAKİ TAKIMLARA CEZA

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Vanspor’un grubunda mücadele eden Kırşehirspor, Yeni Mersin İdmanyurduspor, Altınordu, Nazilli Belediyespor ve Ankara Demirspor’a ceza verdi.

PFDK’dan yapılan açıklamada, “Kırşehir Futbol Spor Kulübünün, 24.09.2023 tarihinde oynanan Kırşehir Futbol Spor Kulübü-Yeni Mersin İdmanyurdu Futbol A.Ş. müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı ihtar cezası ile cezalandırılmasına, Yeni Mersin İdmanyurdu Futbol A.Ş.’nin, 24.09.2023 tarihinde oynanan Kırşehir Futbol Spor Kulübü-Yeni Mersin İdmanyurdu Futbol A.Ş. müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı ihtar cezası ile cezalandırılmasına, Altınordu Kulübü antrenörü Zeki Çakır’ın, 23.09.2023 tarihinde oynanan Bursaspor-Altınordu müsabakasında, akreditasyon kartını görünür bir şekilde boynuna asmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle ihtar cezası ile cezalandırılmasına, Nazilli Belediyespor Kulübünün, 23.09.2023 tarihinde oynanan Bucaspor 1928-Nazilli Belediyespor müsabakasında, takım temsilcisinin stadyum denetimine katılmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle ihtar cezası ile cezalandırılmasına, Ankara Demirspor Kulübü sporcusu Bertu Alican Özyürek’in, 23.09.2023 tarihinde oynanan Ankara Demirspor-Beyoğlu Yeni Çarşı Spor Faaliyetleri A.Ş. müsabakasında, rakip takım sporcusuna yönelik ciddi faulü nedeniyle 2 resmi müsabakadan men cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

GRUPTA ZORLU KARŞILAMALAR OYNANACAK

Grupta 6’ıncı hafta maçları kıyasıya geçecek. 12 puanla ikinci sırada yer alan Esenler Erokspor deplasmanda 5 puanla on birinci sırada yer alan Afyonspor’la karşılaşırken, aynı puanla üçüncü sırada bulunan Nazilli Belediyespor sahasında 4 puanla on üçüncü sırada yer alan Adıyanspor’u konuk edecek.

11 puanla dördüncü sırada bulunan Diyarbekirspor evinde 7 puanla dokuzuncu sırada yer alan 1461 Trabzonspor’u konuk ederken, 10 puanla beşinci sırada bulunan Ankaraspor, 4 puanla on dördüncü sırada yer alan Serik Belediyespor’u ağırlayacak.

9 puanla altıncı sırada bulunan Yeni Mersin İdmanyurduspor, 1 puanla sonuncu sırada yer alan Kırklarelispor’la karşılaşırken, 9 puanla yedinci sırada bulunan Ankara Demirspor, haftayı bay geçecek.

8 puanla sekizinci sırada yer alan Bucaspor deplasmanda 1 puanla on sekizinci sırada yer alan Altınordu ile karşılaşırken, 5 puanla onuncu sırada bulunan Bursaspor deplasmanda 3 puanla on beşinci sırada yer alan Beyoğlu Yeni Çarşıspor’a konuk olacak.

4 puanla on ikinci sırada yer alan Karacabey Belediyespor sahasında 2 puanla on yedinci sırada bulunan Kırşehirspor’la karşılaşacak.

AFYONSPOR EROKSPOR’A HAZIRLANIYOR

Esenler Erokspor’u evinde konuk edecek olan Afyonspor hazırlıklarını sürdürüyor.

Afyonspor geçtiğimiz hafta 1461 Trabzonspor maçından 3-0 mağlubiyetle ayrıldı. Mor beyazlı ekip hafta sonu evinde ağırlayacağı Esenler Erokspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor. Isınma ve kondisyon hareketleriyle başlayan antrenman düz koşu ve çift kale maçla sona erdi.

Ligde geride kalan 5 haftada sadece 5 puan toplayabilen Afyonspor için hafta sonu taraftarı önünde oynayacağı maçın önemi arttı. Ligde şampiyonluk yarışı veren ekiplerden Esenler Erokspor’u konuk edecek olan Afyonspor lige yeniden tutunma ve çıkış yakalama adına bu maç büyük önem taşıyacak.

Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan ancak geçtiğimiz haftalarda istediği neticeleri alamayıp geride kalan 5 maçta 1galibiyet 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak 10 puan kaybeden Afyonspor için lig ikincisi olan Esenler Erokspor karşısında alınacak bir galibiyet oyuncuların motivasyonunu arttırıp morallerini yükseltme şansı doğururken 11. sıradaki Afyonsor’un da üst sıralara doğru yükselişinde etkili olacak.

NAZİLLİ BELEDİYESPOR’DA HEDEF ÇIKIŞA GEÇMEK

Ligde ilk yenilgisini alan Nazilli Belediyespor, Adıyaman FK maçını kazanarak çıkışa geçmeyi hedefliyor.

Sezona 4'te 4'le başladıktan sonra ilk yenilgisini geçen hafta Bucaspor 1928 deplasmanında 3-1'lik skorla alan Nazilli Belediyespor, pazar günü evinde Adıyaman FK'yı mağlup ederek tekrar çıkışa geçmeyi istiyor. Nazilli Belediyespor Teknik Direktörü Ali Kemal Yavuzyioğlu, "Kendi sahamızda ve taraftarlarımızın destekleri ile bu önemli maçımızı kazanarak yolumuza devam etmek istiyoruz. Dersimize iyi çalışıyoruz. Duran top, köşe atışı ve golcülerimizde antremanlarımız da sürekli gol çalışmaları yapıyorlar. Ben oyuncularımın bu önemli maçı kazanacaklarına olan güvenimi koruyorum. Oyuncularıma inanıyorum" dedi.

Nazilli, kadroda yer almayan futbolcular için Bölgesel Amatör Ligi takımlarından Yatağanspor ile tesislerinde oynadığı hazırlık maçını 3-2 kaybetti. Siyah-beyazlıların gollerini Barış Örücü attı.

1461 TRABZONSPOR KAZANMAK İSTİYOR

Pazar günü deplasmanda Diyarbekirspor’la karşılaşacak olan 1461 Trabzonspor kazanmak için sahaya çıkacak. Diyarbekirspor maçı hazırlıklarını sürdüren Bordo Mavililer Teknik Direktör Ercümend Coşkundere yönetiminde yaptığı antrenmanla maç hazırlıklarını tamamlayarak önceki gün Diyarbakır’a hareket etti. 1461 Trabzonspor’un Cumartesi günü (bugün) Diyarbakır’a vararak maç saatini bekleyeceği öğrenildi.

DİYARBEKİRSPOR’DAN MAÇA DAVET ÇAĞRISI

11 puanla 4. Sırada bulunan Diyarbekirspor bu hafta kendi saha ve seyircisi önünde 1461 Trabzonspor'u konuk edecek. Maç öncesi kendi tesisleri Seyrantepe Şilbe'de hazırlıklarını sürdüren Yeşil Kırmızılı ekibin tecrübeli teknik direktörü Kemal Kılıç, Maça davet çağrısı yaptı.

1 Ekim Pazar günü saat 15:00”da 1461 Trabzonspor’la karşılaşacaklarını söyleyen Diyarbekirspor teknik direktörü Kemal Kılıç, “Geçtiğimiz hafta deplasmanda Zonguldak Kömürspor’la 0-0 berabere kaldık. Şuan ligde 11 puanla dördüncü sırada yer alıyoruz. Emin adımlarla ilerliyoruz. Bu hafta sahamızda ligin zorlu ekiplerinden 1461 Trabzonspor’u konuk edeceğiz. Taraftarlarımız sezon başından bu yana bizlere çok güzel destek verdi. Bundan çok güç alıyoruz. İnşallah bu maçta daha fazla taraftarımızın arkamızda olmalarını bekliyoruz. Taraftarımızın arkamızda olması çok önemli, çok değerli, bize güç kazandıracak bir şey. Dolayısıyla onları maça bekliyoruz. İnşallah zaferimizi orada taraftarlımızla hep beraber kutlamak nasip olur diye düşünüyorum” dedi.


Haber Kaynak : Vansesi Gazetesi
Anahtar Kelimeler: Vanspor Zonguldak karşısında
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem