Tarih: 10.10.2024 09:08

Vanspor Taraftar Davranışları Nedeniyle Disiplin Kurulu'na Sevkedildi!

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Vanspor'u, taraftarlarının Pazar günkü Aksarayspor maçında yaptığı çirkin ve kötü tezahürat sebebiyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk ettiği bildirildi. Bu durum, federasyonun ilgili disiplin talimatının 53. maddesi temel alınarak gerçekleşti.

Vanspor'un evindeki Aksarayspor karşılaşmasında 1-0 yenilerek şampiyonluk yarışında ağır bir darbe aldığı ve taraftarların bu sonuçla büyük hayal kırıklığı yaşadığı belirtildi.

BİRÇOK TAKIM PFDK LİSTESİNDE

Vanspor dışında Belediye Derince, Karacabey Belediyespor, Serik Belediyespor, Yeni Mersin İdmanyurdu, Elazığspor, Menemen FK ve Karaman FK gibi takımların da farklı gerekçelerle PFDK'ya sevkedildiği ifade edildi. Bu takımların da sportmenliğe aykırı hareketler, çirkin ve kötü tezahürat, hakaret, talimat ihlalleri gibi nedenlerden dolayı incelemeye alındığı kaydedildi.

TFF'DEN DETAYLI AÇIKLAMA

Türkiye Futbol Federasyonunun resmi açıklamasında birçok kulüp ve individüelin sevk gerekçeleri ve tarihleri detaylı bir şekilde yer aldı. Vanspor'un yanı sıra, diğer kulüpler ve ilgili kişilerin yaptıkları ihlaller nedeniyle hangi maddelere göre cezalandırılacağı ve hangi tarihten itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevk edildikleri belirtildi. Her bir olayın kurula aktarılma nedenlerinin Futbol Disiplin Talimatı'ndaki ilgili maddeler ile açıklanması, mevcut durumun ciddiyetini ortaya koyuyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —