Vanspor liglere verilen arayı fırsata çevirmeli

Ligde kötü günler yaşayan Vanspor tüm liglere ara verilen bu süreçte toparlanabilecek mi?

Van Haberleri 13.12.2023 16:13:00 0
Vanspor liglere verilen arayı fırsata çevirmeli
Tarih: 13.12.2023 16:16 Güncelleme: 13.12.2023 16:42

MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçı sonrası hakem Halil Umut Meler'e yapılan çirkin saldırının ardından tüm liglerde maçların süresiz ertelenmesiyle, ligde kötü günler yaşayan Vanspor liglere ara verilen bu süreçte toparlanabilecek mi?
TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Vanspor son haftalarda sergilediği kötü performansından dolayı tepki topluyor. Yönetim kurulu içindeki huzursuzluk takımı olumsuz yönde etkiliyor. İlk önce yönetim kendine çeki düzen vermeli. Son haftalarda her maçtan sonra Vanspor PFDK tarafından cezalandırılıyor. Bu tür davranışlar Vanlılara ve Vanspor taraftarına yakışmamaktadır. Sahasında Beyoğlu Yeni Çarşıspor’a 2-1 mağlup olduktan sonra teknik direktör Ersin Aka ile yollarını ayıran Kırmızı Siyahlı temsilcimiz takımın başına Vanlı antrenör Murat Yıldırım’ı getirdi. 

KIYAK’IN AÇIKLAMALARI TOPLU İSTİFA GETİRDİ

Vanspor Kulüp Başkanı Feyat Kıyak’ın katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamaları ve kötü gidişatı gerekçe göstererek görevlerinden istifa eden As Başkan Erol Temel ve bazı yöneticilerin yerine gelecek isimler henüz belirlenmedi. Liglerin süresiz ertelenmesini fırsata çevirip bir an evvel atamalar yapılıp toparlanma sürecine girilmeli. Bu sürecin uzaması halinde takım büyük zarar görebilir. Vanspor, önümüzdeki günlerde Feyat Kıyak başkanlığında yeni yönetimini oluşturarak, yoluna devam edeceği, teknik heyet ve futbolcularla bir araya gelerek istişarelerde bulunacağı öğrenildi.

Sezon başından bu yana teknik direktör Mustafa Sarıgül ve Ersin Aka ile umduğunu bulamayan Vanspor’un yeni teknik direktör Murat Yıldırım’ın performansı merak ediliyor.

Vanspor, Sarıgül yönetiminde oynadığı 12 maçta 9 galibiyet, 1 beraberlik, 2 mağlubiyetle 28 puanla ikinci sırada yer alırken, rakip fileleri 15 kez havalandırıp kalesinde 11 gol görmüştü.

Vanspor macerası kısa süren Ersin Aka ise Kırmızı Siyahlı temsilcimizle çıktığı 4 maçta 2 beraberlik, 2 mağlubiyet alırken, rakip fileleri 4 kez havalandırıp kalesinde 9 gol gördü.

Ligin 11. Haftasını bay geçen Vanspor oynadığı 16 maçta 9 galibiyet, 4 beraberlik, 3 mağlubiyetle 31 puanla üçüncü sırada yer alırken, rakip fileleri 21 kez havalandırıp kalesinde 18 gol gördü. 

VANSPOR 7 MAÇTIR KAZANAMIYOR

Ligde oynadığı son 7 maçta 3 mağlubiyet 4 beraberlik alan Vanspor, galibiyete hasret kaldı.

Kırmızı Siyahlı temsilcimiz en son ligin 10. haftası maçında sahasında Diyarbekirspor’u 2-1 mağlup ederek 3 puan alırken, 11. Haftayı bay geçip, ligin 12. haftasında deplasmanda Yeni Mersin İdmanyurduspor’a 3-0 yenilirken, 13. haftada sahasında Karacabey Belediyespor’la 1-1, 14. haftada deplasmanda Ankaraspor’la 2-2, 15. haftada sahasında Nazilli Belediyespor’la 2-2, 16. haftada deplasmanda Altınorduspor’la 1-1 berabere kalırken, 17. haftada sahasında Beyoğlu Yeni Çarşıspor’a 2-1 mağlup oldu.


Haber Kaynak : Vansesi Gazetesi
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem