Vanspor FK, Boluspor'u Son Anlarda Deplasmanda Devirdi: Hakan Kutlu'dan Galibiyet Analizi

Kutlu: "Pes Etmedik, Van Halkına Armağan Olsun!

Van Haberleri 11.08.2025 06:10:00 0
Vanspor FK, Boluspor
Tarih: 11.08.2025 06:21 Güncelleme: 11.08.2025 06:21

Trendyol 1. Lig'in ilk haftasında Boluspor'u deplasmanda 3-2 mağlup eden Vanspor FK'da Teknik Direktör Hakan Kutlu, zorlu mücadele sonrası duygusal bir değerlendirme yaptı. Kutlu, Olimpiyat Stadı'nda 2-0 geriye düşmelerine rağmen takımının gösterdiği mücadele ruhunu ve taraftarın desteğini öne çıkardı.

Geriden Gelerek Alınan Değerli Üç Puan

Tecrübeli teknik adam, maçın başındaki zorluklara rağmen oyuncularının son düdüğe kadar pes etmediğini vurgulayarak, "2-0 geriye düştüğümüz bir maçta bile inancımızı kaybetmedik. Bu galibiyet, Van halkına armağan olsun. Büyük Vanspor FK taraftarı, 90 dakika boyunca bizi yalnız bırakmadı. Onların desteğiyle bu zorlu deplasmandan 3 puanla ayrılmayı başardık." ifadelerini kullandı.

Maçın Gidişatı ve Oyuncuların Performansı

Kutlu, maçın yüksek tempoda geçtiğini ve iki takımın da mücadeleci bir oyun sergilediğini belirtti. Sezonun ilk maçı olmasına rağmen oyuncuların sahada iyi bir direnç gösterdiğini vurgulayan Kutlu, "Maça iyi başladık ancak ilk 30 dakikada Boluspor daha üstün oynadı. İkinci yarıda oyun ortadaydı ve oyuncularım maçı çok istedi. Sonradan oyuna giren isimler de galibiyetimize katkı sağladı." şeklinde konuştu.

Eksikler ve Gelecek Planları

Kutlu, kadroda bazı eksiklerin bulunduğunu ve bu eksiklerin transferlerle giderileceğini ifade etti. "İlk 11'imizde 6 alt lig oyuncusu ve 3 ligde ilk kez forma giyen futbolcumuz vardı. Eksiklerimizi dış transfer ve altyapıdan yapacağımız takviyelerle kapatacağız." diyen Kutlu, gelecek maçlara daha güçlü bir kadroyla çıkmayı hedeflediklerini belirtti.

Vanspor Teknik Direktörü Hakan Kutlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

3. Dakikadan sonra biz oyunu dengeledik. Zaten 30 ile 45’inci dakikalar arasında bir gol bulduk, bir tane de pozisyonumuz vardı. 2-1 soyunma odasına giderken bu bizin için büyük bir moral oldu.

Tabi kendi açımızdan baktığımız zaman oyunun belli bölümlerinde düşüş yaşamamızın sebepleri var. Mesela Medeni, Ensar, Batuhan Adıgüzel, Batuhan Kör, Erdem, Selahattin ve Mehmet Maniş – Yani 7 tane alt ligden oynayan oyuncumuz vardı. 
Türkiye’ye yeni gelen Anestis, Regis ve Cedric gibi isimlerle birlikte toplamda bu ligi bilmeyen 9 oyuncuyla oynadık. Maçın 2. Yarısında iki takım oyuna ortak oldu. Aslında maç 3-2 bitti ama biz öyle çok üstünlük kuramadık. Yine de söylüyorum; çocuklar çok istediler. Maç kötü oynadığımız dönemlerde bile çok isteyip koştular.

Sonra oyuna giren oyuncularımız çok önemli katkıda bulundular. Onlara da ayrıca teşekkür ediyorum. Çünkü sonradan giyen oyuncular bir takıma ne kadar katkı verebileceklerini gösterdi.

Eskiklerimiz var. Bu eksikleri tamamladığımızda ve bu ligde oynayan oyuncularımız tecrübe kazandıkça daha iyi olacağımızı düşünüyorum.

Kendilerine ayrılan kısmı dolduran buyuk Vanspor Taraftarlarına 90 dakika boyuncu takımımız geriye düşmesine rağmen desteklerini sürdürdükleri için teşekkür ederim.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

Battalgazi’de 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi


Van Spor

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

Atatürk Üniversitesi boks takımı, Türkiye şampiyonasından madalyalarla döndü


Van Spor

ETÜ spor kulübü Hemsball Türkiye şampiyonasından çifte kupayla döndü


Van Spor

Ciritte final müsabakalarının iptaline tepki


Van Spor

Iğdır FK - Erzurumspor FK maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Hakkari Zap Spor: 1


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Erzurumspor FK: 1


Van Spor

Binlerce gence dokunan proje: Değer Erzincan sahada


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ