Vanspor, Ersin Aka ile yollarını ayırdı

Ligde son haftalarda sergilediği kötü performansından dolayı zor günler geçiren Vanspor, teknik direktör Ersin Aka ile yollarını ayırdı.

Van Haberleri 11.12.2023 22:44:00 0
Vanspor, Ersin Aka ile yollarını ayırdı
Tarih: 11.12.2023 22:46 Güncelleme: 12.12.2023 00:53

Ligin 17. Haftasında sahasında Beyoğlu Yeni Çarşıspor’a 2-1 yenilerek kötü gidişatını sürdüren Vanspor, teknik direktör Ersin Aka ile yollarını ayırdığını açıkladı. Ligin 13. haftasında sahasında Karacabey Belediyespor’la 1-1 berabere kaldıktan sonra karşılıklı olarak anlaşarak teknik direktör Mustafa Sarıgül’le yollarını ayıran Kırmızı Siyahlı temsilcimiz yeni teknik direktör Ersin Aka teknik sorumluluğunda oynadığı 4 maçta 2 beraberlik, 2 mağlubiyet aldı.

Umduğunu Ersin Aka ile bulamayan Vanspor yaptığı açıklamada “Teknik direktörümüz Ersin Aka ve ekibiyle yollarımız ayrılmıştır. Kendisine ve ekibine verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür eder, bundan sonraki kariyerlerinde başarılar dileriz” ifadelerine yer verdi.

VANSPOR’DA MURAT YILDIRIM DÖNEMİ

Teknik direktör Ersin Aka ile yollarını ayıran Vanspor, Murat Yıldırım ile anlaştı. Vanspor Futbol Kulübünden yapılan açıklamada “Yönetim kurulumuzun almış olduğu karar doğrultusunda bundan sonraki süreçte teknik direktörlük görevine Murat Yıldırım hocamız getirilmiştir. Hocamıza ve ekibine yeni görevinde başarılar dileriz” ifadelerine yer verildi.

MURAT YILDIRIM KİMDİR?

1982 Van doğumlu olan Murat Yıldırım, futbol hayatına Van futbolunun en köklü kulüplerinden Köy Hizmetlerispor'da başladı.

Sırasıyla Van Yolspor, Van Dsispor, terfi ligi'nde ise Van Belediyespor'da 3 yıl oynadıktan sonra Bölgesel Amatör Lig takımlarından Tatvan Gençlerbirliği'nde 2 yıl Erciş Gençlikspor'da ise 1 yıl oynadı. 2003-2004 futbol sezonunda Belediye Vanspor'la şampiyonluk yaşayan tecrübeli antrenör Murat Yıldırım, Belediye Vanspor forması ile Adana'da oynanan terfi ligi final maçında Bilgölspor'u mağlup ederek, 3'ncü lige çıkma başarısı gösterdi.

Profesyonel lige çıkan Belediye Vanspor'da başarılı geçen iki sezonun ardından  Belediye Vanspor forması altında ikinci şampiyonluğunu yaşayarak, TFF 2'nci lige çıkma başarısı gösteren Murat Yıldırım’ın başarılı performansı devam etti.

16 yıllık futbol hayatının 6 yılını Amatör 10 yılını ise profesyonel olarak, geçiren Murat Yıldırım, başarılarla dolu futbol geçmişinde profesyonel ligde 6 yıl Belediye Vanspor'da 4 yıl Gaziosmanpaşa, Küçükköyspor ve iki sezon Çankırıspor’da futbol oynadı.

UEFA B Antrenörlük belgesi ve Atletik Performans Antrenörlük belgeleri bulunan Yıldırım, aktif futbol hayatını tamamladıktan sonra ilk antrenörlüğe TFF 3'ncü lig takımlarından Adıyamanspor'da teknik direktör Zeki Yılmaz'ın yardımcılığıyla başladı.

Adıyamanspor'un ardından futbol hayatının en güzel yıllarını yaşadığı Belediye Vanspor şimdiki adıyla  Silahtaroğlu Vanspor Futbol Kulübü U18 akademi liginde antrenörlük yapan Yıldırım, 2022-2023 futbol sezonunda Bölgesel Amatör lig takımlarından Bitlis Özgüzelderespor’da görev aldı. 


Haber Kaynak : Vansesi Gazetesi
Anahtar Kelimeler: Vanspor Ersin yollarını ayırdı
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem