Vanlıların vergileri gelmeyen uçak firmalarına gidiyor!

Van'da son yıllarda yaşanan uçak sefer ve bilet fiyatları sorunu gündemdeki yerini koruyor. Vanlıların vergisi boşa gidiyor! İşte detaylar...

Van Haberleri 22.10.2023 17:12:00 0
Vanlıların vergileri gelmeyen uçak firmalarına gidiyor!
Tarih: 22.10.2023 17:15 Güncelleme: 22.10.2023 19:02

Van'da son yıllarda yaşanan uçak ve sefer bilet fiyatları sorunu devam ediyor. Hasta garantili yatırımlar için verilen vergiler ise gelmeyen uçak firmalarına gidiyor.

Van’da havayolu ve ulaşım sorunu artarak devam ediyor. Bir taraftan fahiş bilet fiyatları, diğer taraftan uçak sefer sayısının az olması nedeniyle mağdur olan kentte 2017- 2023 tarihleri arasında geçiş ve hasta garantili (KÖİ) yatırımlar için verilen para 221 milyar lira gelmeyen uçaklar için firma sahiplerine teslim edildi.

Boşa giden vergiler için tepki gösteren Vanlı İş İnsanı Feridun Irak yetkililere çağrıda bulunarak uçmayan yolcuların bu vergileri ödemesinin haksızlık olduğunu belirtti. Van’da bulunan hava limanı sorunu, uçak bilet ve sefer sayılarıyla ilgili sorunlara değinen Irak, nüfusu Van’dan daha az olan illerde uçak sefer sayıları artarken bir milyon 250 bin nüfusa sahip kentin bu şekilde mağdur edilmesini kent lobisine bağladı. Kentte bulunan siyasi parti başkanları ve milletvekillerinin bu anlamda hiçbir çalışmasının olmadığını kaydeden Irak biran önce gerekli adımların atılması gerektiğini belirtti.

Irak yaptığı açıklamada, “2017-2023 tarihleri arasında geçiş ve hasta garantili (KÖİ) yatırımlar için verilen para 221 milyar lira. Bu firmalara ödenmek üzere 2024 bütçesinden 162 milyar lira ayrıldı Vergilerimiz; geçmeyen araçlar, uçmayan yolcular için bu firmalara gidiyor” ifadelerini kullandı.

Kaymak: Yenidoğu


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem