Vanlılar Balıkesir Edremit'te Halay ve Paylaşım Şöleni Yaşadı!

Balıkesir Edremit Körfezi'nde Vanlılar bahar buluşması.

Van Haberleri 14.10.2024 12:18:00 0
Vanlılar Balıkesir Edremit
Tarih: 14.10.2024 12:24

VANLILAR DERNEĞİ'NDEN RENKLİ ŞENLİK

Balıkesir Edremit Körfezi'nde faaliyete geçen Vanlılar Derneği, yörenin kültürünü yaşatmak ve hemşehrilerini kaynaştırmak amacıyla '1. Piknik ve Halay Günü' etkinliğini düzenledi. Körfez bölgesinde yaşayan Vanlılar, bu özel etkinlikle bir araya geldiler.

KATILIM REKORU KIRAN ETKİNLİK

Etkinliğe yoğun bir ilgi gösteren bölge sakinleri, piknik alanında geleneksel Van lezzeti ayran aşı ile ağırlandı. Gün boyu süren aktivitede, yöresel sanatçıların seslendirdiği türküler eşliğinde coşkulu halaylar çekildi.

 

DERNEK BAŞKANI'NDAN ANLAMLI SÖZLER

Dernek Başkanı Çetin Evren yaptığı açıklamada, "Yıllarca özlemle beklenen bir etkinliği harika bir gün yaşayarak ve yaşatarak anılarımıza ekledik. Yüzlerce konuğumuza ayran aşı ikram ettik ve halayla buluşturduk. Çocuklar, gençler, aileler; piknik yapmak, oyunlar oynamak, salıncakta sallanmak ve tanıdıklarıyla zaman geçirmekten büyük mutluluk duydu." şeklinde duygularını ifade etti.

BİRLEŞTİRİCİ MESAJ

Evren, Vanlıların ayrıştırıcı değil, birleştirici; küstüren değil, barıştıran; yıkıcı değil, yapıcı olduklarını vurgulayarak, "Biz güneşin doğduğu yerdeniz, biz Vanlıyız. Bizim olduğumuz yerde sevgi, barış, kardeşlik ve hoşgörü vardır." diye konuştu.

GELENEKSEL HALAY VE PİKNİK ŞENLİĞİ

Başkan Çetin Evren, Edremit Körfezi Vanlılar Derneği olarak düzenlenen ilk halay ve piknik şenliğinin büyük başarı gösterdiğini belirterek, etkinliği geleneksel hale getireceklerinin altını çizdi. Ayrıca etkinlik için emeği geçen yönetim kurulu üyelerine, müzisyenlere ve katılımcılara teşekkürlerini iletti.

Kaynak: Van Postası Gazetesi