Vanlı Vatandaşlar, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü için ne dedi?

Dünya genelinde engelli bireylerin haklarına ve yaşamlarına dikkat çekmek amacıyla "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" olarak kutlanıyor.

Van Haberleri 3.12.2023 21:07:00 0
Vanlı Vatandaşlar, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü
Tarih: 03.12.2023 21:09 Güncelleme: 03.12.2023 23:35

Peki, toplumsal farkındalık oluşturmak için kutlanan bu anlamlı günde Vanlı vatandaşlar ne düşünüyor?

Konuyla ilgili görüşlerini belirten bedensel engelli Barış Sezen, “ Burada kendi yaptığım ürünleri satıyorum ve hayatımı sürdürmeye devam ediyorum. Engelliler haftasında toplum açısından bir farkındalık oluşturmak çok güzel. Engelli haftasında bir farkındalık olarak gerçekleştirilen organizasyonlar ve etkinlikler toplumun duyarlılık açısından çok iyi oluyor. Aslında bizim engelimiz bir engel değil, asıl insanlar bize engel oluyor” dedi.

“FARKINDALIK OLUŞTURMAK  ÖNEMLİ”
Sezen, “Bir farkındalık oluşturmak daha önemli, dediğim gibi bizim bu halde olmamız engel olmuyor insanlar engel oluyor. Bu soğukta bile işimi yapabiliyorum. Engelli arkadaşlarımıza naçizane fikrim hayat sizden bir şeyler almış olabilir önemli olan varlığımızla bazı şeyleri idame etmektir” ifadelerine yer verdi.

“ENGELLİ BİREYLERE ÖNCELİK TANINMIYOR”
Engelli vatandaşlar için sarı bant alanlarının yetersizliğini ve bir çok alanda engelli bireylere öncelik tanınmadığı ile ilgili düşüncelerini aktaran diğer bir vatandaş ise, “Bu yetersizlikler toplumsal bir sorundur sadece vanda olduğunu düşünmüyorum. Bunun öncelikle devlet eliyle düzeleceğini düşünüyorum. Bu alanda engelli bireyler için birşeyler yapılması gerektiğini düşünüyorum. Gerek asansör, sokak ve caddelerde rampaların olması gerekiyor. Ve engelli bireyler için bu olanakların var olması için devletimiz bir çalışma ya da çözüm odaklı projelere yer vermesi gerektiğini savunuyorum” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Van65haber


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem