Vanlı teknik direktör görevinden ayrıldı

2022-2023 futbol sezonunda Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden Mardinspor'u 3. Lig'e çıkarma başarısı gösteren Vanlı Teknik Direktör Cevdet Uzunköprü, Mardin 1969 Spor'daki görevinden ayrıldı.

Van Haberleri 8.11.2023 11:59:00 0
Vanlı teknik direktör görevinden ayrıldı
Tarih: 08.11.2023 12:01 Güncelleme: 08.11.2023 16:14

Teknik direktörlük kariyerinde önemli başarılara imza atan Vanlı Teknik Direktör Cevdet Uzunköprü, 3. Lig 1. Grup'ta mücadele eden Mardin 1969 Spor'daki görevinden ayrıldığını açıkladı.

22 yıllık profesyonel kariyerinde ilk defa Amatör Ligde Mardinspor'u çalıştıran ve ilk sezonunda takımını 3. Lig'e çıkarmayı başaran Teknik Direktör Cevdet Uzunköprü, bu sezon Mardin 1969 Spor'un başında çıktığı 8 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı.

Kariyerinde TFF 2. Ligde 5 takımı Play-Off'a taşıyan deneyimli çalıştırıcı, bu maçlarda 3 takımı finale çıkarma başarısı göstermişti. TFF 3. Lig'de 4 takımı şampiyon yaparak 2. lige çıkaran Uzunköprü, profesyonel liglerde teknik sorumlu olarak 550'ye yakın maça çıktı.

UZUNKÖPRÜ: "MARDİN 1969 SPOR HER ZAMAN ÜST LİGLERİ HAK EDİYOR"

Mardin 1969 Spor ile yollarını ayırdıktan sonra açıklamalarda bulunan Vanlı teknik direktör Uzunköprü, "Bazen değişim için de adım atmak gerekiyor. Nasıl Mardin 1969 Spor için göreve geldiysem yeni bir heyecan yeni bir değişim için ayrılmış bulunuyorum. Daha önce 4 dönem Mardinspor armasına hizmet ettim. Mardin 1969 Spor BAL'a düşünce en zor zamanda gelip bu takımı yönetim, taraftarı, teknik heyeti ve futbolcularıyla birlikte Mardin'in hak ettiği profesyonel lige çıkardık.  Sezon başında güzel bir kadro kurduk. Mardin 1969 Spor halen ligin iddialı bir takımı konumunda, kazanacağı birçok galibiyeti olacaktır. Benim bir ailem olan Mardin 1969 Spor her zaman üst ligleri hak ediyor. Takımın başarısı için gece gündüz çalışan Başkanımız Sayın Rıdvan Aşar, Başkan Yardımcımız Rıdvan Aktürk ve değerli yöneticilerimiz bu takımı daha ileriye taşıyacaktır. Kaos çıkartmak isteyen bu takımın yenilgilerine sevinenler boşa kürek çekecektir. Şehir bir bütün olsun, bu arma için mücadele etsin. Bu takım halen Play Off potasından uzaklaşmadı yeni gelecek teknik ekibe pırıl pırıl bir kadro bırakıyorum. Beni en çok mutlu eden bölgemizin gençlerini bu arma altında profesyonel yaptık. Başkan Rıdvan Aşar ve yönetimi zor şartlar altında elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı, tüm personel ve teknik ekibim gece gündüz çalıştı. Mardin 1969 Spor taraftarı her koşulda takımına destek verdi. Mardin 1969 Spor bu sezonu Play Off potasında bitirecektir. Benim inancım buna tamdır. Buradan ayrıldığım için üzgün olsam da kimseye kırgın değilim. Bu şehre veda ederken kalbim ve dualarım her zaman sizlerle olacak. Ben hakkımı helal ediyorum lütfen siz de hakkınızı helal ediniz. Mutlu kalın" diye konuştu.

"MARDİN 1969 SPORUMUZUN BAŞARISININ EN BÜYÜK MİMARİ CEVDET UZUNKÖPRÜ VE EKİBİ OLMUŞTUR"

Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Mardinspor ise, "Teknik direktör olarak daha önceki sezonlarda Mardin'e başarılı bir şekilde hizmet eden Cevdet Uzunköprü ile 2022-2023 sezonu için tekrar anlaşarak koskocaman bir sezonu namağlup bitirerek bir yıl aradan sonra 3 Lig'e yükselme başarısı gösterdik. Mardin 1969 Sporumuzun bu başarısının en büyük mimari hiç kuşkusuz Cevdet Uzunköprü ve ekibi olmuştur. Çok uzun ve yoğun bir sezonu şampiyonlukla taçlandırdıktan sonra 3. Lig için bütçemiz doğrultusunda kadromuzu kurduk. Takımımız, TFF 3. Lig 1. Grup 2023-2024 Futbol sezonuna 4-0 gibi güzel bir başlangıç yaptı. Ancak geride kalan 9 haftada 8. haftayı BAY geçirerek ligde oynadığımız 8 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 yenilgiyle 11 puanla 9. sırada bitirdik. Gelinen noktada Takımımızın Teknik Direktörlüğünü üstlenen Cevdet Uzunköprü ile karşılıklı yaptığımız istişareler sonucu yollarımızı ayırma kararı aldık. Sayın Cevdet Uzunköprü'ye bugüne dek ortaya koyduğu tüm emekleri için teşekkür ediyor, kariyerinin geri kalanında başarılar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynak : Van Bölge Gazetesi
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Erkan Sözeri dönemi


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk affedildi


Van Spor

ÜNİLİG Muay Thai Türkiye Şampiyonası’nda BEÜ zirvede


Van Spor

Elazığ’da 9 bin öğrenciye yetenek taraması yapılacak


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi öğrencilerinden Türkiye şampiyonasında başarı


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi sona erdi


Van Spor

Erzurum GSİM’den ‘Fırsatları eşitliyoruz’ projesi


Van Spor

Elazığ’da geleneksel ezgilerle büyük rekabet


Van Spor

Oltu’da 6 köprülük dev yatırım hayata geçiyor


Van Spor

Hakkari’de Vatan Tepesi’ne zorlu kış tırmanışı


Van Spor

Oltulu taekwondocular Erzurum’dan madalyayla döndü


Van Spor

Kovancılarspor, Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi


Van Spor

12 Bingölspor, seyircisiz maçta rakibini 7-1 mağlup etti


Van Spor

Bulanık Kopspor evinde kazandı


Van Spor

Erzincan 1. Amatör Küme’de yeni sezon heyecanı başladı


Van Spor

Türkiye şampiyonu Erzincan’dan


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Karacabey Belediyespor: 2


Van Spor

Erzurumspor FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 7 - Adana Demirspor: 0


Van Spor

Malatya’da okul sporları tırmanış yarışmaları tamamlandı


Van Spor

Tekmanlı minik eskrimcilerden başarılı sonuçlar


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ