Tarih: 04.05.2025 17:55

Vanlı Öğrenci İsmail Mantaş, Ayasofya'da Düzenlenen Türkiye Finalinde 5. Oldu

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye geneli imam hatip liselerini kapsayan Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışması'nda Van'ı temsil eden İsmail Mantaş, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerif'te düzenlenen finalde büyük bir başarı elde ederek 5. oldu.

Türkiye Finali Ayasofya'da, Bakan Tekin'in Katılımıyla Gerçekleşti

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve imam hatip liselerinin geleceği için önemli bir platform olan Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışması'nın 2025 Türkiye Finali, İstanbul'da Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerif'te, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Ömer Tekin'in teşrifleriyle gerçekleştirildi. Bu yıl 930 okulun katılımıyla düzenlenen yarışma, imam hatip liselerinin hitabet yeteneklerini geliştirmelerine olanak tanıyor.

Yarışma Süreci ve Evreleri

Yarışma, dört aşamalı bir süreçle ilerledi: okul içi yarışma, il/il içi final, bölge finali ve nihayet Türkiye finali. Okul içi ve il finallerinin ardından, illerin sekiz farklı yarışma bölgesine ayrıldığı aşamada yarışmalar tamamlandı. Türkiye finali ise İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde ve Uluslararası Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde gerçekleşti.

Bakan Tekin'den Önemli Değerlendirme

Bakan Tekin, yarışmanın önemine değinerek yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Öncelikle yarışmayı organize eden Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüze, yarışmaya katılan bütün gençlerimize; çocukları, gençleri yarışmaya katılmak konusunda teşvik eden öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. İmamat hatip liselerinde meslek dersleri kapsamında hitabet dersi veriliyor. Bu derslerde öğrencilerimiz, cuma günlerinde vaaz ve hutbe okuyan imamlarımızın hitabet yeteneğini geliştirmek amacıyla Türkçeyi doğru kullanmayı, düzgün konuşmayı ve meramlarını doğru anlatabilmeyi öğreniyorlar. Bu tür etkinlikler, imam hatip liselerinin öğrencilerinin kendilerini geliştirmeleri için çok anlamlı ve güzel bir fırsat. Finalinin zincirlerin kırıldığı Ayasofya'da yapılmış olmasının ayrı bir önemi var. Yarışmada dereceye giren arkadaşları kutluyorum. Emeği geçenlere tekrar teşekkür ediyorum. İnşallah, böyle güzel etkinlikler devam eder.”

Dereceye Giren Öğrenciler ve Ödül Töreni

Yarışmada Türkiye birincisi İstanbul Şehit Mustafa Kaymakçı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Abdülkerim Amil oldu. Ankara Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Murathan Yüksel ikinci, Erzurum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ahmet Kaan Karslı ise üçüncü oldu. Van Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi İsmail Mantaş, gösterdiği performansla 5. oldu.

Bakan Tekin, dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim ederken, 8 yarışma bölgesinde birinci olan okulların müdürlerine ödülleri Din Öğretimi Genel Müdürü Ahmet İşleyen tarafından verildi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —