Vanlı İş İnsanı Bozkurt: Değişim ve dönüşüme yönelik birçok pozitif işaret görünüyor

Vanlı iş insanı, Van Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Şemsettin Bozkurt HEDEP kongresini değerlendirdi.

Van Haberleri 23.10.2023 22:52:00 0
Vanlı İş İnsanı Bozkurt: Değişim ve dönüşüme yönelik birçok pozitif işaret görünüyor
Tarih: 23.10.2023 22:56 Güncelleme: 23.10.2023 23:28

Bozkurt, "Parti Meclisi (PM) yüzde 90 değişti, eş genel başkanlar değişti, tüzük değişti. Bunun öncesinde parti tarafından çok ciddi halk toplantıları yapıldı. Bu halk toplantılarına doğrudan yurttaşlar, eski yöneticiler, partililer katılım sağladı. Bu katılımlardan birçok sonuç çıktı. Genel merkezin de bu sonuçları değerlendirdiğini düşünüyorum." dedi.

Başkan Bozkurt: Değişim ve dönüşüme yönelik birçok pozitif işaret görünüyor
Kentin kronik sorunlarıyla ilgili yaptığı açıklamalar ve sosyal medya paylaşımlarıyla dikkatleri üzerine çeken, geçtiğimiz aylarda Van Büyükşehir Belediyesi başkan aday adaylığını açıklayan, OSB 10.dönem başkanlığı da yapan, VOSİAD, BOŞAS Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Bozkurt, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi 4’üncü Olağan Kongresini, partinin isim değişikliğini ve 2024 yerel seçimler öncesi adaylık çalışmalarını değerlendirdi.

"DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜME YÖNELİK BİRÇOK POZİTİF İŞARET GÖRÜNÜYOR"

Başkan Bozkurt, yapılan isim değişikliğinin doğru bir karar olduğunu, HEDEP isminin toplumda karşılık bulduğunu belirterek, "İsimden başlayarak bu değerlendirmeyi yaparsak, biliyorsunuz YSP'den önce HDP vardı. 2023 Mayıs seçimlerinden önce partinin kapanma riskine karşın seçime YSP'yle girildi. Yani ismin Kürt halkında negatif bir algı oluşturduğuyla ilgili bir kanaat vardı. Genelde Kürt yaşlıları HDP'yi değerlendirirken -ki sosyal medyada da gündem oldu- HEDEP diye değerlendiriyorlar. Burada görüyoruz ki genel merkez halkın sesine kulak veriyor. Bunun işaretini görüyoruz yani. HDP'e biliyorsunuz 2015 yılında en yüksek oylarını almıştı. Şimdi oy oranında bir gerileme olduğunu görüyoruz. Zannediyorum ki bu isimle birlikte, derinlikli çalışmalarla birlikte oy'larda bir toparlanma olacaktır. Parti Meclisi (PM) yüzde 90 değişti, eş genel başkanlar değişti, tüzük değişti. Bunun öncesinde parti tarafından çok ciddi halk toplantıları yapıldı. Bu halk toplantılarına doğrudan yurttaşlar, eski yöneticiler, partililer katılım sağladı. Bu katılımlardan birçok sonuç çıktı. Genel merkezin de bu sonuçları değerlendirdiğini düşünüyorum. Özellikle büyük kongreden sonra 2024 yerel seçimleriyle ilgili nasıl bir pozisyon alınacağıyla ilgili ciddi değerlendirmeler yapılıyor. Yani TV’den gördüğümüz kadarıyla çok ciddi bir katılım vardı kongreye. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Yani değişim ve dönüşüme yönelik birçok pozitif işaret görünüyor. HEDEP isminin de toplumda hemen karşılık gördüğünü hiç kimsenin buna yabancılık çekmediğini gördük.Partimizin kongresi Pazar günü yapıldı ama günler geçmesine rağmen hala Twitter’da en üst sıralarda partimizin bu kongresi konuşuluyor. Bu da gösteriyor ki halkımız arasında yeniden 90’lı yılların ruhuna, 2015 öncesi başarılara ve heyecana bir dönüş isteği var." dedi.

"BİR GRUBUN DEĞİL, BÜTÜN VAN'IN BELEDİYE BAŞKANI GİBİ ÇALIŞACAĞIZ"

HEDEP'in yaptığı halk toplantılarına katıldığını ve toplantılarda partideki üst düzey yetkililerin vatandaşları dikkatle dinlediğini söyleyen Bozkurt, "Sayın Pervin Buldan’ın katıldığı birkaç toplantıya da ben katıldım. Bu sefer aday belirlemede kesinlikle halkın taleplerinin göz önünde bulundurulacağını, halk içerisinde karşılığı olan adayların, yerelde, yerinde yaşayan, şehri bilen ve sevilen sayılan kişilerin aday gösterileceğiyle ilgili yoğun tartışmalar devam ediyor. Bu kongrede de dile getirilmiş. Artık halkın taleplerine kulak tıkayan bir sistem değil, genel merkezin doğrudan halkla iletişime geçerek, tarafsız ve güvenilir anketler yaparak, halkın teveccühünü kazanmış kişilerin aday olacağıyla ilgili tartışmalar yürütülüyor.  Adaylıkla ilgili resmi başvuru süreçleri başladığında bende başvurumu yapacağım. Çalışmalarım, çevremle görüşmelerim, istişarelerim devam ediyor. Van’ın bütün kronik sorunları bir tek belediye başkanıyla çözülemez. Belediyecilik bir ekip işidir. Hem belediye meclis üyeleriyle hem teknik personelle bu işler yürütülür. Eğer aday olarak ilan edilirsek Van’da yaşayan, Van’ın sorunlarını bilen, Van’ın demografisini doğru bir şekilde okuyan bir kadro oluşturacağımızı söylemek isterim. Özellikle belediye meclisi oluşturulurken Van’ın tüm gerçekliği göz önüne alınarak nitelikli, dinamik bir meclis oluşturulmalıdır. Bu yolla Van’ın birçok sorununu üstesinden gelinebileceğine inanıyorum. Van’da yaşıyoruz, biliyoruz. Van’ın tüm sorun ve sıkıntılarını biliyoruz. Başta ulaşım, trafik, imar bu tür sorunların tamamına el atacağız. Sürece, merkezi hükümeti, bürokrasiyi diğer siyasi partileri katarak da bu anlamda sorunların çözümünü hızlandıracağız. Tabi eğer olurda seçilirsek asla bir kesimin, bir grubun değil bütün Van’ın belediye başkanı gibi çalışacağız ve asla ayrımcılık yapmayacağız." diye konuştu.

"VAN BÜYÜKŞEHİR VE İLÇELER BİR BÜTÜNDÜR"

Genel merkezler ve yetkili merciler tarafından belediye başkan adayları belirlenirken birçok önemli kriterin bir arada değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Bozkurt, "Van’ı bilmeyen birisi, dışarıdan gelen birisi veya belediyeciliği bilmeyen birisi, bu yeni şehircilik vizyonunu bilmeyen, dijital şehircilik kavramlarına uzak kişilerin aday olmaması gerekiyor. Yine dünya’daki gelişmeleri okuyabilen, dünya’daki gelişmiş şehirleri bilen, hem alt ve üst yapı bilgisi olan, bunun yanında işsizlik ve yoksullukla ilgili çözüm üretebilen, vizyonu, bilgisi ve birikimi olan kişiler aday olmalıdır. Bu kriterleri taşıyan kim olursa olsun –benim olmam önemli değil- biz böylesi bir adaya her daim destek veririz. Van Büyükşehir ve bütün ilçelerde adaylar belirlenirken bu yöntem göz önüne alınmalıdır. Çünkü; Van Büyükşehir ve ilçeler bir bütündür. Halk tarafından bu hususların dikkate alınması gerekir. Zaten Van nezdinden en büyük problemlerden biri bu kayyum atamasından kaynaklanıyor. İnşallah bu dönemde kayyum atamasına da son verilerek halkın iradesi görev süresince yöneticilik yapar. Demokratik bir süreç işler diye temenni ediyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak: Gazetevan


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem