Vanlı Emir Ali kumbarasını Gazzeli çocuklara bağışladı

İşgalci İsrail’in soykırım yaptığı Filistin’de her gün yüzlerce çocuk şehid oluyor. Dünyanın birçok yerinden Gazze’ye yardım çalışmaları sürerken Vanlı Emir Ali’nin kumbarasını bağışlaması duygulandırdı.

Van Haberleri 18.11.2023 18:10:00 0
Vanlı Emir Ali kumbarasını Gazzeli çocuklara bağışladı
Tarih: 18.11.2023 18:11 Güncelleme: 19.11.2023 01:11

5 yaşındaki Emir Ali İtah’ın kumbarasında biriktirdiği harçlıklarını Gazze’deki Müslüman çocuklara destek olmak amacıyla Van Umut Kervanı Derneği’ne bağışlaması hem duygulandırdı hem de takdir topladı.

Siyonist işgal rejiminin 7 Ekim’den bu yana Gazze’de gerçekleştirdiği soykırım 42’nci gününe girdi. Şimdiye kadar 12 binden fazla kişi şehid olurken, yüzde 70'i kadın ve çocuk olmak üzere yaklaşık 30 bin kişi de yaralandı. Enkaz altında ise yaklaşık bin 700'ü çocuk olmak üzere 3 bin 250 kişinin kayıp olduğu belirtiliyor.

Türkiye’de Umut Kervanı ve Yetimler Vakfının da aralarında bulunduğu birçok yardım kuruluşunun, Gazze’ye yardım ulaştırabilmek için başlattıkları yardım kampanyaları sürüyor.

Büyüklerin yanı sıra özellikle minik çocukların Gazze’deki Müslümanlara yardım ulaştırabilmek için kumbaralarında biriktirdikleri harçlıkları bağışlamaları hem takdir topluyor hem de duygulandırıyor.

Gazze’ye yönelik yardımların ve desteklerin hızla arttığını belirten Van Umut Kervanı Başkanı Sedat Vatan,  “Çocuklarımızın Filistin'e olan bağlılıkları gün be gün artıyor. Emir Ali kardeşimiz kumbarasını Umut Kervanı aracılığıyla Gazze'ye hediye etti. Yardımlarımız tüm hızıyla devam ediyor” dedi.


Haber Kaynak : Van Olay Gazetesi
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem