Tarih: 22.07.2024 14:58

Vanlı Çiftçilerin Kış Mesaisi: Sıcakta Saman Savaşı!

Facebook Twitter Linked-in

VAN'DA KIŞ HAZIRLIKLARI HIZ KAZANDI

Van'da tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçiler, mevsim normallerini aşan sıcaklara rağmen kış ayları için hummalı bir çalışma içine girdi. Tarlalarını biçerek hayvanlar için kışlık yem hazırlığında olan çiftçiler, 30-35 derece sıcaklıkta yoğun bir emek sarf ediyor.

ZORLU ÇALIŞMA SICAKLARA RAĞMEN SÜRÜYOR

Yoğun sıcaklar altında bile çalışmaktan geri durmayan Vanlı çiftçiler, hayvanlarının kışlık yem gereksinimlerini karşılamak adına büyük çaba gösteriyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren başlayan hasat çalışmaları, günün en sıcak ve serin saatlerinde devam ediyor. Van'ın tarımla uğraşan halkı, ekinlerini topluyor ve yem yapılmak üzere patos makinesine atıyor.

KIŞLIK HAZIRLIK İÇİN TÜM İMKANLAR SEFERBER EDİLİYOR

Kentte yaşayan çiftçiler, overtinikleri sayesinde hasat mevsimine kavuştu. Gün boyunca süren çalışmalarla değerli mahsullerini toplayıp patoza vurarak, büyük ve küçükbaş hayvanların kış aylarında ihtiyaç duyduğu yemi hazır hale getiriyorlar. Ürettikleri buğdayları değirmende işleyerek hem ailelerinin hem de hayvanların beslenme gereksinimini karşılıyorlar.

YEREL ÇİFTÇİDEN KIŞ MESAJI: “EMEĞİMİZİN KARŞILIĞINI ALIYORUZ”

Kış hazırlıkları üzerine konuşan çiftçi Tahsin Var, çetin emeklerini ve yaşanan zorlukları dile getirdi. Patoz ve değirmen süreçlerinden bahseden Var, ekmeklerini kendi elleriyle pişirmedeki gururunu anlattı. Zorluklara karşın kış için gerekli önlemleri alan Vanlı çiftçiler, kendi ürettikleri buğdayları satarak ya da kendi ihtiyaçları için kullanarak hayatlarını sürdürüyor. Çekilen sıcaklıkta bile çalışmaya devam eden çiftçiler, kışın sıkıntı çekmemek için şimdiden tedbirlerini alıyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —