Vanlı aileler: “54 çocuğun kanına giren Selahattin Demirtaş siyasetçi değildi”

Vanlı aileler: “54 çocuğun kanına giren Selahattin Demirtaş siyasetçi değildi”

Van Haberleri 1.06.2023 14:14:00 0
Vanlı aileler: “54 çocuğun kanına giren Selahattin Demirtaş siyasetçi değildi”
Tarih: 01.06.2023 14:14 Güncelleme: 01.06.2023 18:18

Van’da terör örgütü PKK tarafından evlatları dağa kaçırılan aileler, seçim başarısızlıklarının ardından aktif siyaseti bıraktığını açıklayan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın daha önce de bir siyasetçi olmadığını söyledi.
Van’da çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan aileler, 58 haftalık süreçten bu yana partinin il başkanlığı binası önünde oturma eylemi yaparak seslerini duyurmaya çalışıyor. Evlatları değişik tarihlerde PKK terör örgütü tarafından dağa kaçırılan ve sayıları 34’ü bulan aileler, ellerindeki dövizlerle il başkanlığı binası önünde oturarak HDP ve PKK aleyhine slogan attı. Vanlı aileler, Millet İttifakı’nın seçim vaatlerinden biri olan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılması açıklamalarına tepki gösterdi. Aileler, aynı zamanda siyaseti bırakacağını açıklayan Demirtaş’ın bir siyasetçi olmadığını kaydetti.

“Demirtaş cezaevine girdiği günden bu yana tek bir yavru dağa gitmemiştir”
Eyleme katılan anne Nazlı Sancar, Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim zaferinden dolayı çok mutlu olduklarını belirtti. Millet İttifakı’nın seçim vaatlerinden biri olan Demirtaş’ın serbest bırakılması görüşüne tepki gösteren anne Sancar, “Neden Demirtaş’ın serbest bırakılmasını istiyorlardı? Selahattin Demirtaş’ın çağrısıyla bütün dağdakiler inebilir. Demirtaş ilk önce bu annelerin hakkını versin. Bu bebeklerin katili de Demirtaş’tır. Dün de siyasetten istifa etmiş. Çünkü onlarda biliyor ki artık HDP bitti. Artık HDP’nin pilleri bitti ve halk uyandı. Selahattin Demirtaş’ın asla bırakılmasını istemeyiz. O vatan hainidir; asker, polis ve bu çocukların katilidir. Demirtaş cezaevine girdiği günden bu yana tek bir yavru dağa gitmemiştir. Küçük çocukların eline silah vererek, hayallerini elinden alıyordu. Demirtaş bir siyasetçi değil, bir teröristtir. Siyasetçi olsaydı bu çocukların hakkını savunacaktı” dedi.

“54 çocuğun kanına giren Selahattin Demirtaş siyasetçi değildi”
Yaklaşık 4 yıldır evlat nöbeti tuttuğunu ifade eden Necmettin Biçer ise siyaseti bıraktığını açıklayan Selahattin Demirtaş’ın önceden de bir siyasetçi olmadığını dile getirdi. Biçer, “Demirtaş, Diyarbakır’da yaptığı çağrıyla 54 gencin ölümüne sebep oldu. Çocukları dağa gönderen HDP’nin kendisidir. Baştan da belliydi Millet İttifakı dağılacaktı, zaten dağılmak üzereydiler. Millet de tercihini Cumhurbaşkanımızdan yana kullandı. Demirtaş bir siyasetçi değil, benim yanımda ha Demirtaş ha bir PKK’lı. O da PKK terör örgütünün bir siyasi koluydu. Şu an hak ettiği yerde, adalet onun da cezasını verecek diye düşünüyorum” diye konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ