Van’ın uçak sorunu bitmiyor 

Van’ın uçak sorunu bitmiyor

Van Haberleri 26.06.2022 02:52:00 0
Van’ın uçak sorunu bitmiyor 
Tarih: 26.06.2022 02:55

VANGÖLÜ TV ÖZEL 
Van’da uçak seferlerinin az oluşu ve fiyatların yüksek oluşu sorunu bir türlü çözüme kavuşmuyor. Başta AK Partili Milletvekilleri olmak üzere birçok turizmci, STK’lar ve dernekler uçak sefer sayısının artmasını ve fiyatların düşmesi için yıllardır mücadele etse de bir yol alındığı söylenemez. Aksine fiyatlar artıyor, uçak seferleri azalıyor. 

Turizmci Murat Beyaz konu ile ilgili olarak Vangölü TV mikrofonlarına yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; 

Uçak seferi aslında bizim bölgemizin yıllardır kanayan bir yarası gerçekten çözüm üretemediğimiz çözüm bulamadığımız konuların başında geliyor. Çünkü her yaz sezonunda, her bayram tatilinde,  her okulların tatil döneminde biz bir uçak krizi yaşıyoruz. Nüfusumuz gittikçe artıyor yanı başımızda İran diye bir ülke var bu İranlıların büyük çoğunluğu Van Ferit Melen hava limanını kullanıyorlar. Fakat ne hikmetse bize bu yoğunluğu atlatacak bir uçak seferi sayısı verilmiyor. Kaldı ki yeni sefer verilmesini geçtik elimizdeki uçaklar alınıyor. Örneğin okul tatili başlayacak bir sirkülasyon var.   Birden 2 seferimiz ki bir dönem 4 seferdi Ankara’ya yani günde 4 seferimiz vardı. Kademeli olarak düşürüldü. Sonra 2’ye düşürüldü şimdi tek sefere düşürüldü.

VAR OLAN UÇAK SEFER SAYIMIZ GİTTİKÇE DÜŞÜRÜLDÜ 
Van’da yaşayan insanlar sağlık için, eğitim için, bürokrasi için Ankara’ya akın akın gitmesi gerekirken ki böyle bir ihtiyaç da var ama bizim var olan uçak sefer sayımız gittikçe düşürüldü. 1 milyon iki yüz bin insanın yaşadığı bir kente Ankara’ya bu ülkenin başkentine günde bir tane uçak var. Buna neresinden bakarsanız bakın elinizde kalacak. Onun da yarısını askeriye ve emniyet güçlerine kapatıyorlar. 187 kişilik uçaklar geliyor. Bize kalan ise 90 kişilik bir kapasitedir.  Bu da kentin ihtiyacını giderebilecek ya da derdine derman olacak bir sayı değil. 

TURİZM KENTİ OLMA İDDİASI OLAN BİR ŞEHİRİZ TURİST GELEMİYOR.
Yaz döneminde Ankara’ya en az 4 sefer olması lazım. Bunu dışında bu yoğunluğu atlatmak mümkün değil.   Bu halk boyutu bide turizm boyutu var. Biz turizm kenti olma iddiasında olan bir şehiriz turist gelemiyor. Diyarbakır, Mardin, Siirt, Batman, Urfa bunların hepsi 1.30 saatlik mesafededir bunların tamamında havaalanı var ve tamamında birer saatlik seferler var.  

TÜRKİYE CUMHURİYETİ DURURKEN GİDİP BAŞKA ÜLKEDEN UÇAK İSTEYECEK BİR HALİMİZ YOK 
Lobisi güçlü olan kentlerde sefer sayısı artarken bizim elimizdekini alıp gidiyorlar. Bizden de ses seda çıkmıyor.  Maalesef ki böyle içinden çıkılmaz bir hal aldı. Yani Türkiye Cumhuriyeti dururken bizim gidip başka bir ülkeden uçak isteyecek bir halimiz yok. İçeride bizim ihtiyacımızı karşılayacak seferlerin konulması lazım bunun için de bizim Vanlı siyasilerin, siyasi parti mensuplarının bu konuyu hükümet nezdinde Ulaştırma Bakanlığını ulaştırması ve mutlaka çözmeleri gerekiyor.

Kaynak: Vangölü TV


Anahtar Kelimeler: sorunu bitmiyor
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem