Van'ın Tiyatro Aşkı: Sanat Yönetmeni Saydut, Seyirci İlgisiyle Gururlanıyor!

Van Kent Tiyatrosu'ndan yoğun ilgi gören oyunlara teşekkür.

Van Haberleri 27.09.2024 12:41:00 0
Van
Tarih: 27.09.2024 12:43

Van Kent Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Aziz Saydut, tiyatro severlerin yoğun ilgisinden dolayı mutluluk duyduklarını ve bu desteğe teşekkür ettiklerini dile getirdi. Sezona veda ettikleri "Bir İdam Mahkûmunun Son Günü" oyunuyla yoğun ilgi toplayan Van Kent Tiyatrosu, bu başarının coşkusunu yaşıyor.

İLK TEK KİŞİLİK TİYATRO FESTİVALİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Son dönemde Van'da sahne sanatlarına olan ilginin arttığı gözler önüne serildi. Yönetmen Saydut, 14 - 22 Eylül tarihleri arasında düzenlenen ve "Bir İdam Mahkûmunun Son Günü" oyunuyla sona eren İlk Van Tek Kişilik Tiyatro Festivali hakkında bilgiler verdi. Festival boyunca birçok tek kişilik tiyatro oyunu, stand-up gösterisi, atölye çalışması ve kitap imza etkinlikleri düzenlediklerini paylaştı. Saydut, festivalin gelecek yıllarda daha geniş bir kapsamda ve uluslararası düzeyde yapılması için çalışmalara başladıklarını vurguladı.

 

2024 - 2025 TİYATRO SEZONUNA DAİR YENİ PLANLAR

Van Kent Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Saydut, gelecek sezonlarda karagöz, kukla çocuk oyunları ve masal festivallerinin de Van halkı ile buluşacağını müjdeledi. Hedeflerinin Van'da daha büyük ve kapsamlı festivaller organize etmek olduğunu belirten Saydut, bu tür etkinliklerin sanat ve kültür yaşamına büyük katkıda bulunacağına dikkat çekti.

Kaynak: Van Postası Gazetesi