Van'ın Sınırları Aşan Büyük Adımı: Van'da İran Konsolosluğu Hizmeti!

Van Kapıköy Sınır Kapısı İran Konsolosluk hizmetine kavuşuyor.

Van Haberleri 4.06.2024 20:39:00 0
Van
Tarih: 04.06.2024 20:44

VAN VE İRAN ARASINDAKİ İŞLEMLERİ KOLAYLAŞTIRACAK GELİŞME

Türkiye'nin İran ile en uzun sınırına sahip şehri olan Van'da, uzun süredir beklenen konsolosluk heyecanı yaşanıyor. Şu anda konsolosluk hizmetlerine uzak olan Van halkı, bu eksikliği çeşitli geçici çözümlerle gidermeye çalışıyor. İran İslam Cumhuriyeti konsolosluk hizmetleri, kısa süreliğine de olsa Van'da sunulacak.

VAN TSO'DAN ORTAK GİRİŞİM HAMLESİ

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO), Van ile İran arasında ticari ve sosyal işlemlerin daha rahat yürümesi amacıyla önemli bir adım attı. Yapılan açıklamaya göre, kentteki hizmet boşluğunu doldurmak üzere, İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Konsolosluğu tarafından iki günlük bir masa hizmeti sunulacak.

Oda tarafından yapılan açıklamada, "İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Konsolosluğunun konsolosluk bölümü, üyelerimizin ve hemşehrilerimizin refahını gözeterek, 7 ve 8 Haziran tarihlerinde konsolosluk hizmeti verecektir. Hizmetlerle ilgili randevu almak ve daha fazla bilgiye ulaşmak isteyenler (0 531 080 16 54)  WhatsApp numarasından iletişime geçebilir." ifadelerine yer verildi.

VAN'DA KONSOLOSLUK HİZMET BULUŞMA NOKTASI

Van'ın Edremit ilçesinde bulunan Uygulama Oteli, 7 ve 8 Haziran 2024 tarihlerinde vatandaşlara konsolosluk hizmeti sunacak olan mekan olacak. Sabah 09.00'dan öğle 13.00'e kadar verilecek olan hizmetler için vatandaşların kimlik belgelerinin aslı ve fotokopilerini ibraz etmeleri gerektiğini duyuruldu. İran'daki belgelerin ibrazı gerektiğinde ise, ilgili kişilerin öncelikle akrabaları tarafından belge getirilmesi istendi. Bu hizmetin, sınır illeri arasındaki işlemleri kolaylaştırması ve Van'ın uluslararası boyutta etkileşimini artırması bekleniyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem