Van'ın Mirasını Yaşatacak Bedesten Çarşısı Açılışa Gün Sayıyor!

Van Bedesten Çarşısı açılışa hazırlanıyor.

Van Haberleri 6.08.2024 10:30:00 0
Van
Tarih: 06.08.2024 10:32

Van'da kültür ve turizmi canlandıracak Van Bedesten Çarşısı'nda sona gelindi. Van Valiliği öncülüğünde YİKOB ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) işbirliği ile sürdürülen projede, tarihi Tekel Binası'nın hemen arkasında kurulan çarşı hızla tamamlanma aşamasına ulaştı. El sanatlarından yöresel lezzetlere kadar pek çok çeşitlilik sunacak olan çarşı, Van'a katma değer sağlayacak son rötuşlarla güzelleştiriliyor.

YAKLAŞIK 18 MİLYON TL BÜTÇE

Van kahvehanesi, Van mutfağı, sosyal donatılar ve oturma alanları gibi özellikleri barındıran Bedesten Çarşısı'nın, ilin turistik değerini artırması ve el sanatları ile yöresel ürünlerin tanıtım merkezi haline gelmesi hedefleniyor. Van'ın Cumhuriyet dönemi yapıları arasında yer alan eski Tekel Binası'nın ardında yükselen çarşının, önümüzdeki günlerde tamamlanarak ziyaretçilere kapılarını açması bekleniyor.

BİR CAZİBE MERKEZİ: VAN BEDESTEN

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın koordinasyonu altında, DAKA'nın desteklediği Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında hayata geçirilen projenin yaklaşık 18 milyon TL'ye mal olması öngörülüyor. Proje kapsamında, yerli ve yabancı turistler ile yerel halk için keyifli bir alışveriş ortamı oluşturuluyor. Van'ın kaybolmaya yüz tutmuş yöresel ürünlerinin sergileneceği, gastronomik lezzetlerinin ailelerle tadılacağı bir konsept tasarlandı.

ALT VE ÜST KATINDA ZENGİN İÇERİK

Van Bedesten Çarşısı'nın avlusu ve alt katında yöresel ürünlerin satılıp üretildiği alanlar bulunuyor. Üst katta ise geleneksel Van sofrası oluşturulacak ve ziyaretçilere Van'ın yöresel tatları sunulacak. Yaklaşık 10'a yakın iş yeri ve bir Van kahvehanesi ile sosyal dinlenme alanları, çarşının turizme kazandırılmasını amaçlıyor.

VALİ BALCI'DAN SIK SIK İNCELEMELER

Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi, YİKOB ve DAKA'nın işbirliği ile yürütülen çalışmalar son hız devam ederken, Van Valisi Ozan Balcı'nın da projeyi yakından takip ettiği ve çalışmalar hakkında bilgi aldığı belirtiliyor. Çarşının tamamlanmasıyla birlikte Van'ın turistik ve kültürel altyapısının daha da güçlenmesi ve şehrin cazibesinin artması bekleniyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi