Van'ın Mirası Bedesten Çarşısı Açılışa Hazır: Vali Balcı İncelemelerini Tamamladı

Van Bedesten Çarşısı açılışı için geri sayım başladı.

Van Haberleri 23.10.2024 11:18:00 0
Van
Tarih: 23.10.2024 11:21

Van'da, geleneksel el sanatları ve yöresel ürünlerin sergileneceği ve satılacağı Van Bedesten Çarşısı'ndaki çalışmaların sonuna gelindiği açıklandı. Vali Ozan Balcı, projenin tamamlanma aşamasında çarşıda incelemelerde bulunarak çarşının kente sağlayacağı katkılara değindi.

İNCELEMELER YAPILDI

Van Valisi Ozan Balcı, Vali Yardımcısı ve YİKOB Başkanı Musa Göktaş ile birlikte Eski Tekel Binası arkasında yer alan Bedesten Çarşısı'nda incelemelerde bulundu. Yakın zamanda açılması beklenen çarşı, Van'ın kültürel ve turizm altyapısına önemli bir katkı sağlayacak. Çarşıda geleneksel Van mutfağı ve oturma alanlarının yanı sıra sosyal donatılar da yer alacak.

YAKIN ZAMANDA AÇILIYOR

Tarihi bir yapı olan Eski Tekel Binası'nın ardında inşa edilen Van Bedesten Çarşısı'nın tamamlanma aşamasına gelindiği ve önümüzdeki günlerde ziyaretçilere kapılarını açacağı belirtildi.

YAKLAŞIK 18 MİLYON TL MALİYETLE

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Koordinasyonunda ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) desteğiyle gerçekleştirilen projenin maliyeti yaklaşık 18 milyon TL olarak tahmin ediliyor. Çarşı, hem yerli hem de yabancı ziyaretçilere Van'ın kültürel zenginliklerini ve lezzetlerini sunacak şekilde tasarlandı.

TURİZME KAZANDIRILACAK

Açılışa sayılı günler kala, Van Bedesten Çarşı'nın avlusunda ve katlarında yöresel ürünlerin satılacağı alanlar ve geleneksel Van sofralarının hazırlanacağı mekânlar tasarlandı. Çarşıda ayrıca bir Van kahvehanesi ve sosyal alanların da olması planlanmış. Önümüzdeki dönemde Van turizmine kazandırılacak olan çarşı, kentin cazibe merkezlerinden biri haline gelmesi umuluyor.

VALİDEN TAM NOT

Van Valisi Ozan Balcı ve Vali Yardımcısı Musa Göktaş, çarşıda yapılan son çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Vali Balcı, Bedesten Çarşısı'nın kente değer katacağını ve önümüzdeki günlerde hizmete açılmasının beklediğini ifade etti.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bosna'nın Özgürlük Sembolü Aliya İzzetbegoviç: Bağımsızlık Mücadelesinin Yıl Dönümünde Anıyoruz


Öteki Gündem

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem