Van'ın İpekyolu'nda Bilgi ve Kültür Hazinesi Kapılarını Araladı!

Yeni eğitim yatırımı: İpekyolu Halk Kütüphanesi açıldı.

Van Haberleri 10.08.2024 00:56:00 0
Van
Tarih: 10.08.2024 01:01 Güncelleme: 10.08.2024 01:30

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Van Valiliği'nin katkılarıyla Van'ın İpekyolu ilçesinde yeni bir halk kütüphanesi kapılarını hizmete açtı. Bostaniçi Mahallesi'nde tamamlanan bu önemli eğitim yatırımı, ilçe sakinlerine ve öğrencilere bilginin kapılarını ardına kadar açıyor.

 

KÜTÜPHANE NEDEN ÖNEMLİ?

İpekyolu İlçe Halk Kütüphanesi, bölgedeki eğitim altyapısını güçlendirmesiyle dikkat çekiyor. İl Kültür Müdürü Abdurrahman Şahin, kütüphanenin bakanlık ve Valilik işbirliği ile inşa edildiğini belirtirken, bugün itibariyle hizmet vermeye başladığını müjdeledi.

 

RESMİ AÇILIŞA HAZIRLIK

Van Valisi Dr. Ozan Balcı, AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu ve Vali Yardımcısı Musa Göktaş, kütüphane ve etüt merkezinin son durumunu yerinde inceledi. Açılış için gerekli hazırlıkların tamamlandığı ve kısa süre içerisinde resmi açılışın gerçekleştirileceği bilgisi paylaşıldı.

 

VALİ BALCI: “ÇOCUKLARIMIZ İÇİN HAZIRIZ”

Bostaniçi Mahallesi'nde yer alan kütüphane ve etüt merkezinin özellikle çocuklar için hazır hale getirildiğine dikkat çeken Vali Balcı, projeye emek verenleri tebrik etti ve kütüphanenin hayırlı olmasını diledi. Yapılan açıklamada, eğitim, kültür ve sanata yapılan yatırımların devam ettiğini vurgulayan Vali Balcı, toplumun bu tür yatırımlarla daha da ileriye taşınacağını belirtti.

Kaynak: Van Postası Gazetesi