Tarih: 29.08.2024 21:29

Van'ın da Dahil Olduğu 11 İlde FETÖ'nün Ağına Operasyon: 20 Gözaltı!

Facebook Twitter Linked-in

VAN'DA FETÖ OPERASYONU YAPILDI

Türkiye'nin çeşitli illerinde Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik geniş çaplı operasyonlar düzenlendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

OPERASYONLARDA 20 ŞÜPHELİ YAKALANDI

İçişleri Bakanlığı koordinesinde, Türk Polis Teşkilatı'nın farklı birimleri tarafından yapılan "Kıskaç-25" adı verilen operasyonlar sonucunda, 11 ilde 20 şüpheli yakalandı. Operasyonlara Adana, Ankara, Antalya, Çorum, Elazığ, İstanbul, İzmir, Ordu, Samsun, Kahramanmaraş ve Van şehirlerindeki TEM ve KOM Şube Müdürlükleri eşlik etti.

ORGÜTÜN "ASKERİ MAHREM YAPILANMASI" İÇİNDE FAALİYET GÖSTERMİŞLER

Yakalanan şüphelilerin, FETÖ'nün sözde "Askeri mahrem yapılanması"nda aktif oldukları ve örgütsel haberleşme için ankesörlü telefonlardan yararlandıkları tespit edildi. Ayrıca örgütün kripto haberleşme programı "ByLock" kullanıcıları oldukları ve çeşitli soruşturma ve davalarda adları geçtiği belirlendi.

BİRÇOK ŞÜPHELİ HAKLARINDA KESİNLEŞMİŞ HAPİS CEZASI İLE ARANIYOR

Yürütülen soruşturmalar kapsamında birçok şüphelinin kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle aranma kaydının bulunduğu açıklandı. İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonlarla ilgili olarak millete seslenirken, terörle mücadeledeki kararlılık ve azme vurgu yaparak, FETÖ'cüler ve terör örgütlerinin iş birlikçilerine karşı operasyonların süreceğinin altını çizdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —