Tarih: 03.09.2024 02:21

Van'ın Bereket Kapısı: Çubuklu Barajıyla 50 Bin Dönüm Arazi Suya Kavuşacak!

Facebook Twitter Linked-in

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu Van' da inşa edilecek olan Çubuklu Barajıyla 50 bin hektar arazinin suyla buluşturulacağını söyledi.

YAPIM AŞAMASINDA: VAN'IN ÇUBUKLU BARAJI

Van ilinde tarım arazilerini suyla buluşturacak olan Çubuklu Barajı'nın kamulaştırma çalışmalarının sürdüğü bildirildi. AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, yapım aşamalarının ardından ana gövde inşaatına başlanacağını duyurdu.

 

BARAJ TARIMA VE EKONOMİYE KATKI SAĞLAYACAK

Türkmenoğlu, yapılacak barajın bölgenin tarımsal üretim kapasitesine önemli katkılar sunacağını belirtti. Çubuklu Mahallesi'nde inşa edilecek olan 30 milyon metreküp su depolama kapasitesine sahip baraj ile Çaldıran ilçesinin yıllardır beklediği bir hayalin gerçek olacağına dikkat çekti.

50 BİN DÖNÜM ARAZİ BEREKETLENECEK

Yaklaşık 50 bin dönüm arazinin suya kavuşacağı ve tarımsal üretimin artacağı vurgulandı. Barajın dolgu çalışmaları ve ana gövde inşaatı için kamulaştırma işlemlerinin devam ettiği aktarıldı. 3 milyar liralık yatırım ile hayata geçirilecek projenin, bölgeye modern bir sulama sistemi kazandıracağı ve 11 mahalleyi tarımsal üretim alanına dönüştüreceği ifade edildi.

 

TÜRKMENOĞLU'NDAN TEŞEKKÜR

Kayhan Türkmenoğlu, projenin hayata geçirilmesinde katkılarından dolayı Cumhurbaşkanı ve Tarım ve Orman Bakanı'na teşekkür etti. Vanlı çiftçilere ve bölge halkına hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —