Van'ın Bazı Bölgeleri '15 Günlük Geçici Özel Güvenlik Güvenlik Bölgesi' İlan Edildi!

Van'ın Başkale İlçesinde özel güvenlik bölgesi ilanı.

Van Haberleri 17.10.2024 21:13:00 0
Van
Tarih: 17.10.2024 21:28

Van'ın Başkale ilçesinde belirli yerler, milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması amacıyla 15 gün süreyle 'geçici özel güvenlik bölgesi' olarak ilan edildi.

VAN VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Valilik tarafından yapılan duyuruda, Van'ın Başkale ilçesindeki bazı bölgelerin 18 Ekim - 1 Kasım tarihleri arasında geçici özel güvenlik bölgesi ilan edildiği bildirildi. Açıklamada, milli güvenlik, kamu düzeni ve kamu esenliğinin sağlanması, suçların önlenmesi, vatandaşların hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla bu adımın atıldığı vurgulandı.

GİRİŞ YASAĞI VE CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK

Vatandaşlar, belirtilen tarihler arasında can ve mal güvenlikleri için izinsiz olarak ilgili bölgelere giriş yapmamaları konusunda uyarıldı. Belirtilen bölgelere giriş yapanlar hakkında 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 66'ncı maddesi gereğince cezai işlem uygulanacağı belirtildi.

Bu önlem; Karsız Tepe, Kanlı Geçit Sırtı, Beyazpur Tepe, Sivri Tepe Avcılar Tepe Sivritaş Tepe, Tozlu Sırtı, Art Tepe, Uçdere ve Bedi Sırtı bölgelerini kapsıyor. Yerel halk ve ilçeyi ziyaret etmeyi düşünenler için alınan bu tedbirin güvenlik sebepleri dışında herhangi bir rahatsızlık vermeyeceği umuluyor. Yasağın detaylarıyla ilgili daha fazla bilgiye Van Valiliği'nin resmi web sitesinden ulaşılabileceği belirtildi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem