Van'ı Kuvvetli Rüzgar ve Yağmur Vurabilir: Valilikten Kritik Uyarı!

Valilikten Van'da kuvvetli rüzgar ve yağış için uyarı.

Van Haberleri 24.08.2024 12:32:00 0
Van
Tarih: 24.08.2024 12:38

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Van Valiliği, Pazar günü il genelinde meydana gelmesi beklenen kuvvetli rüzgar ve yağışlar konusunda vatandaşları uyararak dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

RÜZGAR VE YAĞIŞ UYARISI!

Valilik tarafından yapılan açıklamada, Van ilinin kuzey, doğu ve güney ilçelerinde öğle saatlerinde yerel olarak güçlü sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Etkilenen ilçeler Çaldıran, Erciş, Muradiye, Özalp, Saray, Başkale, Bahçesaray ve Gevaş olarak sıralandı.

FIRTINA TEHLİKESİNE DİKKAT!

Ayrıca, rüzgarın sabah ve akşam saatleri arasında Van genelinde 30-50 km/sa hızında, güney ilçelerinde ise 50-70 km/sa hızında fırtınamsı şekilde esmesi bekleniyor. Valilik, ağaç devrilmesi, çatı uçması ve yerel dolu yağışı gibi risklere karşı vatandaşları ve ilgili kurumları uyarıyor.

VATANDAŞ VE YETKİLİLERE ÖNEMLİ UYARILAR

Van Valiliği, yağış ve kuvvetli rüzgarla birlikte; yıldırım düşmesi,nakil hatlarında kopmalar, ani sel ve su baskınları, deniz ulaşımında aksamalar gibi olası tehlikelere karşı vatandaşları ve yetkilileri dikkatli ve tedbirli olmaya çağırıyor.

Valilik, yaşanabilecek doğal olaylara karşı halkın uyanık olmasının ve alınacak önlemlerin hayati önem taşıdığının altını çizdi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi