Vangölü Gazeteciler Cemiyeti'nde Orhan Aşan Dönemi: Mavi Liste Kazandı

Vangölü Gazeteciler Cemiyeti'nde yeni Başkan: Orhan Aşan

Van Haberleri 30.07.2024 16:12:00 0
Vangölü Gazeteciler Cemiyeti
Tarih: 30.07.2024 16:18 Güncelleme: 30.07.2024 16:19

VANGÖLÜ GAZETECİLER CEMİYETİ'NİN OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Vangölü Gazeteciler Cemiyeti, Bölge gazetecilerinin en büyük topluluğu olarak biliniyor ve cemiyetin Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen olağan genel kurul toplantısı büyük bir katılım ile tamamlandı. 

ORHAN AŞAN VE EKİBİ ZAFER KAZANDI

Toplantıda, cemiyetin başkanlık seçimi kıyasıya bir rekabetle gerçekleşti. Toplamda 109 aktif üyenin bulunduğu cemiyetten 95 üye oyunu kullanırken, Demirören Haber Ajansı'ndan Orhan Aşan, aldığı 58 oy ile yeni başkan seçildi.

OYLAMA VE SEÇİM SÜRECİ

Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapılan toplantının Divan Başkanlığı'nı Haşim Talay'ın üstlendiği ve yardımcılıklarını ise Feyat Erdemir ve Nihat Çavuşoğlu'nun yaptığı bildirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, önceki yönetim kurulu üyesi Bişar Ulutaş tarafından gündem maddeleri okundu ve üyeler tarafından onaylandı.

Seçimde iki liste yarıştı, Uğur Tunçdemir ve ekibi kırmızı liste ile, Orhan Aşan ve ekibi ise mavi liste ile yarıştı.

KAZANAN KİM?

Heyecanlı geçen seçim sonrasında Orhan Aşan ve mavi liste ekibi zaferle ayrıldı. Toplam 95 oy kullanıldığı ve mavi listenin 58 oy topladığı, kırmızı listenin ise 35 oy aldığı açıklandı. 2 oy geçersiz sayıldı.

SEÇİM SONUÇLARI VE SONRASI

Yeni dönem için kürsüye çıkan başkan adayları, seçimin gerçek kazananının gazetecilik camiası olduğunu ifade ettiler ve bu seçimde kaybeden olmadığını belirttiler. Gün sonunda, katılımcılar geleneksel hatıra fotoğrafı çekimiyle birlikte olağan genel kurulu tamamladılar.

Kaynak: Van Postası Gazetesi