Tarih: 28.10.2024 21:35

Vangölü Ekspresi'nde Kaza Faciası: 1 Makinist Hayatını Kaybetti, 2'si Yaralı!

Facebook Twitter Linked-in

Muş'ta yürekleri sarsan bir kaza meydana geldi. Van Gölü Ekspresi'nin beton mikserine çarpması sonucunda bir makinist yaşamını yitirdi, iki makinist ise yaralandı. 

KAZA NASIL OLDU?

Olay, Muş merkez Bağlar Mahallesi'nde saat 12.20 sıralarında meydana geldi. Tren yolunda çalıştığı belirtilen bir mikserli beton pompası, Tatvan-Elazığ güzergahında seyahat eden Van Gölü Ekspresi ile çarpıştı. Bu feci kazada makinist Ali Akgül hayatını kaybetti ve diğer iki makinist yaralandı. 

ÇARPMANIN ŞİDDETİ

Kaza esnasında tren, beton pompasını bir süre sürükledi ve bu sürüklenme sırasında bir elektrik direğine çarparak hasar oluşturdu. Kaza sonrası bölgeye acil servisler, jandarma ve polis ekipleri hızla intikal etti. Yaralı makinistler, olay yerindeki ilk yardımın ardından Muş Devlet Hastanesine kaldırıldı. 

YOLCULAR VE TRENE ZARAR

Vukuat, hem yolcu treninin hem de beton pompasının hasar görmesine neden oldu ve demiryolu trafiği kısa süreliğine durduruldu. Yetkililerin kazayla ilgili derhal soruşturma başlattığı bildirildi. Yerel ve ulusal güvenlik güçleri, kazanın detayları ve oluş şekli üzerinde yoğun bir şekilde çalışmakta.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —