Van'dan Sütün Önemini Vurgulayan Çağrı: "Bağışıklık İçin Süte Davet!"

Van'da Dünya Süt Günü coşkusu. Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü süt üreticilerini kutluyor.

Van Haberleri 2.06.2024 22:02:00 0
Van
Tarih: 02.06.2024 22:07

Van, 2 Haziran 2024 - Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 1 Haziran Dünya Süt Günü nedeniyle bir açıklama yaparak süt sektörüne emek veren üreticileri ve sektöre katkıda bulunanları tebrik etti. Resmi bildiride; "Süt üreticilerimizin ve sağlıklı süte ulaşmamıza kattıkları değerle tüm çalışanların Dünya Süt Günü kutlu olsun. Sağlıklı yaşam ve güçlü bir bağışıklık sistemi için süt ve süt ürünleri tüketmeyi unutmayalım" denildi.

SÜTÜN BESLEYİCİ GÜCÜNE DİKKAT ÇEKİLİYOR

Süt, beslenme zinciri içerisindeki yerini sağlamlaştırmayı sürdürüyor. Sağlığa olan faydalarıyla dikkat çeken süt, özellikle çocukların gelişim sürecinde büyük önem taşıyor. Büyükler için de pandemi gibi zor zamanlarda bağışıklık sistemini güçlendiren temel besinlerden biri olarak öne çıkıyor.

DESTEK VE EĞİTİM PROGRAMLARI SÜRÜYOR

Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, süt veriminin artırılması ve kalitesinin iyileştirilmesine yönelik çiftçilere çeşitli programlar sunuyor. Çiftçilerin ihtiyaç duyabileceği danışmanlık hizmetlerinden faydalanabilmeleri için çalışmalar yapılmakta, modern süt sağım ve taşıma tekniklerinin benimsenmesi için gerekli hibe desteği sağlanmaktadır.

DÜNYA SÜT GÜNÜ'NÜN ÖNEMİ VURGULANIYOR

Müdürlük, bu özel gün vesilesiyle, vatandaşları süt tüketiminin önemine ilişkin bilgilendirmeyi amaçlıyor. Protein, kalsiyum, vitamin ve mineral yönünden zengin olan sütün, özellikle zamanında bağışıklığı güçlendirmesi bakımından önemi üzerinde duruluyor.

SÜT SEKTÖRÜNÜN GELİŞİMİ İÇİN SÜREKLİ ÇABA

Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Dünya Süt Günü'nü kutlarken; bölgenin süt sektörünün sürekli gelişim içinde olduğunu ve vatandaşların sağlıklı beslenme alışkanlıklarının teşvik edilmesi için çabalarını sürdüreceğini belirtiyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem