Van'dan Güvenlik Hamlesi: Emniyet'den Vatandaşlara Çok Yönlü Bilinçlendirme Atağı

Van Polisinden vatandaşlara kapsamlı bilgilendirme faaliyeti.

Van Haberleri 13.07.2024 16:58:00 0
Van
Tarih: 13.07.2024 17:00

VAN'DA BİLİNÇLENDİRME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Van Emniyet Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, vatandaşları yaşamın çeşitli alanlarında bilgilendirme faaliyetlerini aktif bir şekilde sürdürüyor. Kadınların güvenliğiyle alakalı KADES (Kadın Acil Destek) uygulamasından internet dolandırıcılığına, iletişim yoluyla yaşanan hırsızlık olaylarından, sahte para tehlikesine kadar pek çok mevzuda farkındalık yaratmayı amaçlayan görevliler, bilgi verici el broşürleri dağıttı.

KADINLAR VE TOPLUMUN GENELİNE YÖNELİK BİLGİLENDİRME

KADES (Kadın Acil Destek) uygulaması konusunu öne çıkaran polis ekipleri, ayrıca güvenlik kuralları, güvenli internet kullanımı, hırsızlık vakalarına karşı alınacak tedbirler gibi konularda vatandaşlara yönlendirici bilgiler sundu. Bu bilgilendirme kampanyası kapsamında ekipler, hem fiziksel hem de dijital güvenlik konularında toplumun bilinç düzeyini arttırmayı hedefledi.

KADIN ACİL DESTEK NO. 1 GÜNDEMDE

Van İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan resmi açıklamada, 03.07.2024 - 09.07.2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinliklerde "Kadına El Kalkamaz" sloganıyla 3 bin 154 kadın vatandaşa ve 2 bin 111 erkek vatandaşa eğitim verildiği ve KADES uygulamasının yanı sıra iletişim yoluyla dolandırıcılık, gayrimenkul satışlarındaki riskler , araç alımında dikkat edilmesi gereken hususlar gibi çeşitli konular üzerinde durulduğu belirtildi. Açıklamada, kadına yönelik şiddetle mücadelede farkındalığı artırmak ve bilgilendirme faaliyetleriyle daha geniş kitlelere ulaşma hedefi vurgulandı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi