Van'dan Gazze'ye Bayram Çağrısı: İnsanlık Sofrasında Umudun Sesleri

Van'dan Gazze'ye destek mesajları yükseldi.

Van Haberleri 14.04.2024 00:17:00 0
Van
Tarih: 14.04.2024 00:23 Güncelleme: 14.04.2024 12:27

Gazze için dua ve destek birliği.

Van'dan Filistin'e moral ve dayanışma desteği, Gazze'deki sıkıntılı duruma dikkat çekmek için düzenlenen bir dizi etkinlikle gösterildi. Van halkı, "Gazze için de bayram olsun" temalı etkinlikler kapsamında Gazze'de şehit düşenler için gıyabi cenaze namazı kılarak dua etti. Hz. Ömer Camii'nde toplanan kalabalık, Cuma namazı sonrası düzenlenen programa katıldı ve basın açıklamasını dinledi.

GAZZE'YE UMUT OLMA ÇAĞRISI

Özellikle Gazze'de sürmekte olan zorluklar ve direnişin altıncı ayını tamamlaması sebebiyle düzenlenen basın açıklamasında Van Filistin Destek Platformu, Gazze'nin onurlu direnişinin vurgulandı. İsrail'in yıllar süren ablukasına ve militaristik baskılara rağmen Gazze direnişinin hiçbir askeri başarıya izin vermediği belirtildi. Platform tarafından yapılan açıklamada ayrıca İslam dünyasının duruma karşı gösterdiği tepkisizliğin eleştirildiğini ve yapılan duaların, yardımların ve boykotların devam edeceğini belirtti.

SİYONİST REJİMLERE TEPKİ VE BOYKOT ÇAĞRISI

Basın açıklamasında ayrıca siyonist rejimler tarafından yapılan ticaret kısıtlamalarının olumlu ancak yetersiz olduğuna işaret edildi ve tüm ilişkilerin kesilmesi gerektiği ifade edildi. Hamas'a ve lideri İsmail Heniyye'ye karşı atılan iftiralara da değinilerek, bu tarz açıklamalara karşı duyulan şüphenin altı çizildi. İsmail Heniyye'nin ailesinden şehit veren bir lider olarak övüldüğü ve mazlumlardan yana oldukları, zalimlere karşı olan duruşlarını kanlarının son damlasına kadar sürdürecekleri yinelendi.

ETKİNLİK DUALARLA SON BULDU

Van'daki bu anlamlı program dua edilerek ve bayramlaşarak sona erdi. Van halkı bu vesileyle Gazze'deki zor koşullar altında yaşayan Filistin halkına moral ve destek olma konusundaki kararlılığını göstermiş oldu. Gazze'de yaşananların dünya genelinde dikkatleri üzerine çekebilmesinde ve desteklerin artmasında umut vaat eden bu tür etkinliklerin önemi büyük.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Beytepe Koleji öğrencilerinden basketbolda çifte galibiyet


Van Spor

Ünilig kış oyunlarında Atatürk Üniversitesi rüzgârı


Van Spor

Rize’de çifte şampiyonluk: Oltulu Erhan Şahin Azerbaycan yolcusu


Van Spor

Oltu’da yeni öğretmenevinin temelleri açılıyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, Diyarbekir Spor’u ağırlayacak


Van Spor

Ata sporu cirit Erzincan’da yaşatılıyor


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri dönemi


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk affedildi


Van Spor

ÜNİLİG Muay Thai Türkiye Şampiyonası’nda BEÜ zirvede


Van Spor

Elazığ’da 9 bin öğrenciye yetenek taraması yapılacak


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi öğrencilerinden Türkiye şampiyonasında başarı


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi sona erdi


Van Spor

Erzurum GSİM’den ‘Fırsatları eşitliyoruz’ projesi


Van Spor

Elazığ’da geleneksel ezgilerle büyük rekabet


Van Spor

Oltu’da 6 köprülük dev yatırım hayata geçiyor


Van Spor

Hakkari’de Vatan Tepesi’ne zorlu kış tırmanışı


Van Spor

Oltulu taekwondocular Erzurum’dan madalyayla döndü


Van Spor

Kovancılarspor, Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi


Van Spor

12 Bingölspor, seyircisiz maçta rakibini 7-1 mağlup etti


Van Spor

Bulanık Kopspor evinde kazandı


Van Spor

Erzincan 1. Amatör Küme’de yeni sezon heyecanı başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ