Van'dan Filistin'e Büyük Destek Yürüyüşü: Halk Sesini Yükseltiyor

Van'dan Filistin'e güçlü destek: Haklarını arayan halka destek yürüyüşü!

Van Haberleri 3.08.2024 17:40:00 0
Van
Tarih: 03.08.2024 17:43

VANLILAR FİLİSTİN İÇİN YÜRÜYÜŞ DÜZENLİYOR.

Van Filistine Destek Platformu'nun çağrısıyla, Vanlı vatandaşlar Filistin'e destek olmak için bir araya geliyor. Etkinlik bugün saat 20.00'de Beşyol Meydanı'nda başlayacak ve Kent Meydanı'na kadar devam edecek sloganıyla Filistin direnişine destek verecekler ve İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıları protesto edecekler. Yürüyüş Cumhuriyet Caddesi üzerinden gerçekleşecek ve bir basın açıklamasıyla son bulacak.

FİLİSTİN İÇİN SESLER YÜKSELİYOR

Dünya genelinde sivil toplum kuruluşları Gazze'de meydana gelen insani trajedi üzerine İsrail'in eylemlerinin durdurulması çağrısı yapıyor. Yerleşim yerleri ve insan hakları İsrail tarafından gasp edilen Filistin'de yaşanan insanlık dramına ve masum insanlara yönelik katliamlara her kesimden tepki büyüyor.

İSRAİL'İN SALDIRILARI VE ARTAN CAN KAYBI

İsrail, sivil hedeflere yönelik saldırılarıyla uluslararası tepkileri üzerine çekmeye devam ediyor. Düzenlenen saldırılarda en az 16 bin 314'ü çocuk, 10 bin 980'i kadın olmak üzere 39 bin 480 Filistinli hayatını kaybetti, 91 bin 128 kişi yaralandı. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, 7 Ekim'den beri ara vermeden devam ederken, barış umutları hala gerçekleşmiş değil.

VANLILAR GAZZE'YE DESTEK İÇİN AYAKTA

Filistin'e destek ve Gazze'deki Müslümanların yanında durmak için Van halkı, Van Filistine Destek Platformu organizasyonuyla bir yürüyüş düzenliyor. Yürüyüşe katılımın yoğun olması bekleniyor ve bu yürüyüşün Filistin halkına destek için önemli bir gösteri olması bekleniyor.

İSRAİL VE HAMAS ARASINDA ARTAN GERİLİM VE KAYIPLAR

İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallere karşı gerçekleştirdiği saldırıdan sonra İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik saldırıları binlerce can kaybına yol açtı. İsrail ordusu da 684 askerini kaybettiğini duyurdu. Taraflar arasında kısa süreliğine esir değişimi ve ateşkes sağlansa da, İsrail'in Filistinli tutsaklara yönelik tutumu devam ediyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi