Van'daki Motorlu Taşıtlar 85 Bini Aştı!

Van'da trafiğe kayıtlı araç sayısı 85 bini geçti.

Van Haberleri 19.07.2024 16:29:00 0
Van
Tarih: 19.07.2024 16:30

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayımlanan verilere göre, Haziran ayında Van'da trafiğe kayıtlı araç sayısının artarak 85 bin 357'ye ulaştığı bildirildi. TÜİK'in hazırladığı raporda ayrıca, Haziran ayında Türkiye genelinde trafiğe kayıtlı taşıt sayısındaki değişimler de detaylandırıldı. 

TRAFİĞE HANGİ ARAÇLAR KAYIT EDİLDİ? 

TÜİK'in raporuna göre, Haziran ayında trafiğe kaydı yapılan taşıtların büyük bir kısmını motosikletler oluştururken, otomobiller yüzde 38,1'lik bir paya sahip oldu. Buna ek olarak, kamyonetler, traktörler, kamyonlar, minibüsler, otobüsler ve özel amaçlı taşıtların da trafiğe kayıtları yapıldı. Diğer şehirlerle karşılaştırıldığında, Van'da araç sayısının önemli bir rakama ulaştığı görülüyor. 

YILLIK VE AYLIK DEĞİŞİMLERDE NELER VAR?

Taşıt sayılarındaki aylık ve yıllık değişim oranları da raporda paylaşıldı. Haziran ayında bir önceki aya göre taşıt türlerine göre azalış oranları da dikkati çekerken, geçen yılın aynı ayına göre bazı taşıt türlerinde artış yaşandığı belirtildi. Van başta olmak üzere, trafiğe kayıtlı toplam taşıt sayısının ise 29 milyon 987 bin 701'e ulaştığı ifade edildi. 

OTOMOBİLLERDE HANGİ MARKALAR ÖNE ÇIKIYOR?

Haziran ayında trafiğe kaydolan otomobiller arasında ise Renault, Chery ve Fiat gibi markalar başı çekti. Otomobillerin yakıt türlerine göre dağılımında, yılın ilk yarısında benzinli otomobillerin üstünlüğü göze çarparken, hibrit ve dizel otomobil kayıtlarında da önemli bir pay olduğu kaydedildi. 

TAŞIT DEVRİ VE SİLİNDİR HACMİ İSTATİSTİKLERİ

Raporda, Haziran ayında gerçekleşen toplam 676 bin 83 taşıt devri işlemine de yer verilirken, bu devir işlemlerinde otomobillerin yüksek bir oranı temsil ettiği vurgulandı. Aynı şekilde, trafiğe kaydı yapılan otomobillerin silindir hacmine göre dağılımı ve otomobil renk tercihleri de raporda değerlendirildi. 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler: ' Motorlu Taşıtlar !
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem