Van'da Zehir Tacirlerine Darbe: Şehri Uyuşturucu Çetelerinden Arındıran Operasyon!

Uyuşturucu Tacirlerine Büyük Darbe: Van'da Zehir Tacirlerine Operasyon!

Van Haberleri 26.07.2024 10:55:00 0
Van
Tarih: 26.07.2024 10:57

VAN'DA OPERASYON: UYUŞTURUCU TACİRLERİNE OPERASYON

Van İl Emniyet Müdürlüğü, haksız kazanç peşinde koşan uyuşturucu madde ticaretiyle mücadelede kararlı duruşunu sürdürüyor. Polis ekipleri, kente zarar veren şahıs veya gruplara yönelik yaptığı operasyonlarla uyuşturucu satıcılarını hedef aldı.

UYUŞTURUCU MADDELER ELE GEÇİRİLDİ

Yapılan başarılı müdahaleler neticesinde, vatandaşların huzur ve güvenliği için çeşitli uyuşturucu maddelerin ele geçirildiği belirtildi. Emniyet güçleri, son operasyonlarda toplamda 194,22 gram eroin, 45,85 gram metamfetamin, 35,50 gram sentetik kannabinoid, 27,73 gram esrar ve 16 adet sentetik ecza maddesine el koydu.

YASAL İŞLEMLER BAŞLATILDI

Açıklamalara göre, sokak satıcıları ve diğer şüpheli kişilere yönelik yasal işlemler eksiksiz bir şekilde yürütülüyor. Yakalanan uyuşturucu maddelerle bağlantılı olarak toplam 18 şüpheli hakkında çeşitli suçlamalarla işlem başlatıldı. 7 kişiye uyuşturucu ticareti yapmak ve nakletmek, 11 kişiye ise uyuşturucu kullanmak suçlarından yasal işlem yapıldığı bildirildi.

VANLILARDAN TEŞEKKÜR

Polis teşkilatı, suçluların yakalanmasında vatandaşların duyarlılığı ve desteğini vurgulayarak teşekkür etti. İlerleyen süreçte de uyuşturucu ticaretini yapan ve bu suça iştirak eden şüphelilerle mücadelenin, emniyet güçleri tarafından etkin ve kararlı bir şekilde devam edeceği aktarıldı. Emniyet Müdürlüğü, toplumun geleceği olan çocukları ve gençleri korumak adına her türlü önlemi almaya kararlı olduğunun altını çizdi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi