Van'da Yoğun Yağış Alarmı: Perşembe ve Cuma Günlerine Dikkat!

Dikkat! Van ve Çevresi İçin Sağanak Alarma Geçti: Perşembe ve Cuma Günleri İçin Kritik Uyarı"

Van Haberleri 18.09.2024 16:49:00 0
Van
Tarih: 18.09.2024 16:54

Van Valiliği, kent ve çevresinde beklenen yoğun yağışlar konusunda vatandaşları uyardı. Öğle saatlerinden itibaren Van ve bölgenin yağışlı sistemin etkisi altına gireceği ve Perşembe ile Cuma günlerinin kuvvetli sağanak ve aralıklı gök gürültülü sağanak yağışlar altında geçeceği bildirildi.

KUVVETLİ YAĞIŞ OLACAK, SICAKLIKLAR DÜŞECEK

Valilikten yapılan duyuruya göre, Van başta olmak üzere Bitlis, Muş ve Hakkari'de de etkili olacak yağışların Perşembe ve Cuma günlerinde kuvvetli sağanak şeklinde kendini göstereceği bekleniyor. Hava sıcaklığının bölge genelinde 4 ile 6 derece düşmesi öngörülüyor.

UYARI YAPILDI

Kuvvetli yağışların yol açabileceği sel, su baskını ve benzeri olumsuzluklar konusunda da Valilik tarafından vatandaşlar uyarıldı. Yağışla birlikte kuvvetli rüzgar nedeniyle ağaç devrilmesi, çatı uçması, yerel dolu yağışı, yıldırım düşmesi, enerji hatlarında kopmalar, ani sel ve su baskınları, karayolunda aksamalar ve Van Gölü'nde fırtına ve dalga yükselmesi gibi risklere karşı tedbir alınması istendi. Valilik, olası olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları çağrısında bulundu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi