Van'da yaşayan Güler, 60 yaşından sonra üniversite hayalini gerçekleştirdi

60 yaşından sonra üniversite hayalini gerçekleştirdi

Van Haberleri 16.03.2023 11:01:00 0
Van
Tarih: 16.03.2023 11:01 Güncelleme: 16.03.2023 13:07

Van’da yaşayan 3 çocuk ve 2 torun sahibi Kezban Özben Güler, üniversite hayalini 60 yaşında gerçekleştirdi.
İzmir’de üniversite sınavına giren ve ilk tercihi olan Van YYÜ Geleneksel El Sanatları Bölümünü kazanan 60 yaşındaki Kezban Özben Güler, enerjisi ve okuma azmiyle herkese örnek oluyor. Liseyi bitirdikten sonra üniversite okumayı da hayal eden Güler, bunun için bir türlü fırsat bulamadı. Torunları için yaşına rağmen okuma hayalinden vazgeçmeyen kadın, geçtiğimiz yıl üniversite sınavına girmeye karar verdi. Üniversite sınavından da iyi bir puan alan Güler, Van’da Geleneksel El Sanatları Bölümünü kazandı.
İzmir’den gelerek Van’a yerleşen ve kazandığı bölümün güz dönemini tamamlayan Güler, bahar dönemi derslerine de aynı zamanda çalıştığı hediyelik eşya dükkanında çevrimiçi olarak giriyor. Güler, bir taraftan ‘el emeği göz nuru’ sanat eserleri tasarlarken, diğer yandan da deprem felaketinden dolayı çevrimiçi olarak devam eden derslerine aksatmadan giriyor.

“Tercihlerimin hepsi Van oldu”
İHA muhabirine konuşan 60 yaşındaki üniversite öğrencisi Kezban Özben Güler, geçtiğimiz yılda İzmir’den Van’a gezmek için geldiğini ve bu yüzden de üniversite tercihlerini de buraya verdiğini belirtti. Üniversitenin kendisinde her zaman bir hayal olduğunu dile getiren Güler, “Gezdiğimizde Van’da yaşayabilir miyim? Evet, Akdamar Adası’na giderken o gölün havası beni etkiledi. Sonra ‘ben bu şehirde yaşarım’ dedim. Üniversiteyi de okuyacaksam mutlaka Van’da okumalıyım dedim. Zaten 4 tercih yaptım, 4’ü de de Van’dı. Birinci tercihim olan Van YYÜ’de Geleneksel El Sanatları Bölümünde başladım. İyisiyle kötüsüyle birinci dönemi de atlattık” dedi.

“Enerjisi yüksek bir insanım”
Meydana gelen depremden dolayı derslerini çevrimiçi sürdürdüğünü dile getiren Güler, “Çevrimiçi dersler beni zorluyor. Çünkü bizim bölümümüz uygulamalı bir bölümdür. inşallah çevrimiçi dersler bir an önce biter de derslerimize uygulamalı olarak geçeriz. Tabii ki zor bir süreç benim için. Kolay değil. Hem çalışıyorum hem üniversite dersleri hem de ev işleri beni biraz zorluyor. Ama ben enerjisi yüksek bir insanım ve hepsine yetmeye çalışıyorum ki yetiyorum diye de tahmin ediyorum. İş yeri sahibimiz bana imkan tanıdığı için, derslerime burada çevrimiçi devam edebiliyorum” diye konuştu.

“Torunlarıma ‘lise mezunu’ dedirtmeyeceğim”
Liseyi bitirdikten sonra üniversite hayalinin başladığını anlatan Güler, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bunu gerçekleştirmek için de çaba gösterdim ve puanım da tuttu. Gayet güzel bir puanla da geldim. Bundan sonra inşallah sağlığım ve enerjim devam ettiği süre içinde yükseğini de okumayı düşünüyorum. Enerjim de devam eder diye tahmin ediyorum. Çünkü ben pozitif bir insanım. Üniversiteye ilk geldiğim zaman kimse öğrenci olduğuma inanmadı. Yani hep memurluk yapan, bir işle uğraşan birisiymişim gibi algılandı. Ama daha sonra çocuklar da alıştılar artık. Üniversitede epey bir arkadaşım var. Onların hepsi beni abla olarak da görmüyorlar. Arkadaş gibi görüyorlar. Yani abla da demiyorlar.”

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray, Liverpool'u tek golle devirdi!


Van Spor

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

Ağrı’da futbol heyecanı başladı


Van Spor

Elazığ, Floor Curling gençler grup müsabakalarına ev sahipliği yaptı


Van Spor

Hakkâri’de ‘Üç Bant Bilardo Turnuvası’ başladı


Van Spor

Bitlis’te iftar sonrası kayak keyfi


Van Spor

Maden’de 81 yıllık hasret sona erdi


Van Spor

Elazığlı güreşçilerden Türkiye Yarı Finalleri’nde büyük başarı


Van Spor

Ergan Dağı’nda kurumlar arası kar voleybolu turnuvası tamamlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor’dan göğüs sponsoruna ziyaret


Van Spor

Finalin adı Aşkale oldu: Kupa Aşkale’nin


Van Spor

Kars 36 Spor U16 takımı şampiyon oldu, Türkiye Finalleri’ne katılacak


Van Spor

Palandöken’de FIS SBX Snowboard Dünya Kupası zirvesi


Van Spor

Yusuf Ziya Bey Anadolu Lisesi Türkiye finallerinde


Van Spor

Erzurum Üniversiteli Gençler Spor Kulübü iki yıl üst üste şampiyon


Van Spor

Elazığspor’dan kadın taraftarlara jest


Van Spor

Snowboard Cross World Cup sona erdi


Van Spor

Erzincanlı yıldız güreşçilerden Rize’de üç şampiyonluk


Van Spor

Sekmen’den şampiyona kutlama


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 0 - Bursaspor: 1


Van Spor

Kars’ta Yeşilay Haftası’na özel satranç turnuvası yoğun ilgi gördü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ