Tarih: 26.07.2024 14:51

Van'da Vicdan Nöbeti: 'Filistin İçin Ses Ver, Unutma, Unutturma!'

Facebook Twitter Linked-in

Van'da toplanan Filistin'e Destek Platformu üyeleri, Hazreti Ömer Camii avlusunda Cuma namazının ardından bir basın açıklaması düzenledi. Bu toplantı, "Filistin'i Unutma" temalı bir etkinlik olarak İsrail'in Gazze'ye yönelik sürdürdüğü operasyonları protesto etmek ve farkındalık yaratmak gayesi taşıyordu.

“GAZZE'YE SALDIRILAR SÜRÜYOR”

Basın açıklamasını grup adına yapan Ömer Gündüz, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının 9 aydır kesintisiz olarak devam ettiğine dikkat çekti. Gündüz, Siyonist İsrail'in direnişe eğilim göstermeyen Filistinlilere karşı hava ve topçu saldırılarına devam ettiğini, son saldırılarda 100'den fazla Filistinlinin hayatını kaybettiğini aktardı. İsrail'in çadırları bombaladığını ifade eden Gündüz, dünya kamuoyunun sessizliğini eleştirdi ve Müslüman ülkelerin parçalı yapısına vurgu yaparak, darbelerin mücadele edilmemesini fırsat bildiğini ifade etti.

 

“İSRAİL'E KARŞI FİİLEN HAREKETE GEÇMELİ”

Gündüz, İsrail'e mukabil Filistin'in ve Gazze halkının direnişine destek olmak için ulusal ve uluslararası platformlarda eylemler yapılmasının önemine işaret ederek, başta İslam ülkeleri olmak üzere herkesi aksiyon almaya çağırdı. Saldırılara karşı verilecek yanıtların İsrail tarafından anlaşılacağı diliyle olması gerektiğini söyleyen Gündüz, tüm İslam ülkelerine birlik çağrısında bulundu. Katil ve zalim olarak nitelendirdiği Netanyahu'nun batı dünyasından aldığı desteğe karşılık, İslam ümmetinin birliğinin önemine dikkat çekti ve İsrail karşıtı yasaların desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

 

“FİLİSTİN'İN UNUTULMAMASI İÇİN EYLEME GEÇİN”

Basın açıklaması, Filistinli kardeşlerin çektiklerine değinerek, ortadoğudaki çatışmaların sadece bölgesel değil, küresel sonuçlara yol açabileceği ve Türkiye'nin ve diğer İslam ülkelerinin direniş hareketlerinin yanında olduklarının altını çizerek son buldu. Gündüz, Filistin'in, Gazze'nin ve tüm mazlumların unutulmaması için kalıcı desteklerin sürmesi gerektiğini belirtip, İslam ülkelerine Filistin mücadelesi konusunda birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeleri yönünde çağrıda bulundu.

Etkinlik, ortak edilen dua ile sona erdi. Katılımcılar dile getirilen hassasiyetlerin ulusal ve uluslararası alanda yankı bulmasını temenni etti.

Kaynak: Van Postası Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —