Van'da Vatandaşların Fide Talebi Arttı: Satıcılar Fırsatçılık Yapıp Fiyatları Yükseltti

Van'da bahçeleri yeşertecek olan sebze fidanlarına Vatandaşların yoğun talebi nedeniyle, satıcılar 5 lira olan fide fiyatını 7,5 liraya çıkararak fırsatçılık yapıyor.

Van Haberleri 1.05.2024 12:52:00 0
Van
Tarih: 01.05.2024 13:01 Güncelleme: 02.05.2024 23:03

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

İnsani, vicdani ve toplumsal değerlere göre kötü karşılanan ve haksız kazanç olarak görülen fırsatçılık ile halk her yerde karşılaşmaya başladı.

VAN'DA FİDE SATIŞLARI HIZLANIYOR

Van, havaların ısınmaya başlaması ve yazın yaklaşmasıyla birlikte tarım faaliyetlerinde canlanma yaşanıyor. Özellikle tarla ve bahçelerde yetiştirilecek yazlık sebzelerin fidelerinin satışı büyük bir hız kazandı. Her yıl tekrarlanan bu durum, bu sene de fidelerin rağbet görmesine vesile oluyor.

FAHİŞ SEBZE FİYATLARI FİDE TALEBİNİ ARTIRIYOR

Yükselen sebze fiyatları, vatandaşlar arasında kendi sebzelerini yetiştirmeye yönelik bir eğilim oluşturmuş durumda. Market raflarındaki limon, soğan gibi temel sebzelere uygulanan yüksek fiyatlar, halkı bahçe ve balkonlarında sebze yetiştirmeye itiyor. Fide satışlarındaki bu artış, sebze fiyatlarındaki fahiş artışın bir tezahürü olarak değerlendiriliyor.

FİDE FİYATLARINDA SPEKÜLASYON

Talebin artmasıyla birlikte fide satıcıları fiyatları 5 liradan 7,5 liraya çıkarmış durumda. Vatandaşlar ise artan fide fiyatlarına tepkili ve pazarlık yoluyla fiyatı düşürme çabası içindeler. Bu durum, sebze fidanı piyasasında da bir fahiş fiyat dalgasının olduğunu gösteriyor.

ERKEN SATIŞ VE VATANDAŞLARIN İLGİSİ

Bu yıl fide satışlarını geçmiş yıllara göre daha erken başlatan üreticiler, Van'da Hacı Osman Camii yakınlarında kurulan fide satış yerlerinde yoğun ilgiyle karşılaşıyorlar. Tarla ve bahçelerine sebze ekimi yapacak olan vatandaşlar, bu noktaları sıklıkla ziyaret ediyor. Üreticiler ise geleneğin aksine, fiyatların makul seviyede tutulmasına rağmen bir düşüş yaşandığını ifade ediyorlar. Bu durum, sebze yetiştiriciliğine olan ilginin yalnızca fiyatlarla sınırlı olmadığını, aynı zamanda kendi gıdasını üretme eğiliminin de etkili olduğunu gösteriyor.

Kaynak:Van Postası Gazetesi

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

Rektör Hacımüftüoğlu, Milli takıma seçilen özel sporcuları misafir etti


Van Spor

ETÜ kayaklı koşuda Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Elazığ’da yurtlar Ramazan’a hazır


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi Snowboard Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, ligin ikinci yarısına 35 milyon TL yatırımla başladı


Van Spor

Beytepe Koleji öğrencilerinden basketbolda çifte galibiyet


Van Spor

Ünilig kış oyunlarında Atatürk Üniversitesi rüzgârı


Van Spor

Rize’de çifte şampiyonluk: Oltulu Erhan Şahin Azerbaycan yolcusu


Van Spor

Oltu’da yeni öğretmenevinin temelleri açılıyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, Diyarbekir Spor’u ağırlayacak


Van Spor

Ata sporu cirit Erzincan’da yaşatılıyor


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri dönemi


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk affedildi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ