Van’da uzmanlardan doğal gaz tasarrufu önerileri

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Van’da kar yağışı uyarısı yapıldı. Vatandaşlar havaların soğumaya başlamasıyla birlikte yüksek gelen doğal gaz faturalarında tasarruf sağlamak için araştırma yapıyor.

Van Haberleri 6.12.2023 14:19:00 0
Van’da uzmanlardan doğal gaz tasarrufu önerileri
Tarih: 06.12.2023 14:21 Güncelleme: 06.12.2023 14:47

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Van’da kar yağışı uyarısı yapıldı. Vatandaşlar havaların soğumaya başlamasıyla birlikte yüksek gelen doğal gaz faturalarında tasarruf sağlamak için araştırma yapıyor. Uzmanlar, tasarruf ve daha iyi bir ısınma için önemli tavsiyelerde bulundu.

Kar yağışı uyarısıyla birlikte hava sıcaklıkları da düşmeye başladı. Doğal gaz faturalarını hafifletmek isteyen vatandaşlar,  tasarruf yollarını araştırıyor. Van’da yıllardır kombi bakımı yapan ustalar ise doğal gaz tüketimini düşürmek için dikkat edilmesi gereken noktalara ilişkin önerilerde bulundu.

Faturaların daha düşük gelmesi için güneşli günlerde kombinin gündüz kapatılmasını öneren ustalar, ısı dengesi için termostat kullanımı, kullanılmayan odalardaki peteklerin kapatılması ve kombiye yakın peteklerin ayarının düşürülmesi gibi tavsiyelerde bulundu.

“İZOLASYON OLMAYAN EVLER İSE ÇOK ZOR ISINIR”

Kombi ustası Şahismail Gültepe, ısı yalıtımlı evlerde kombi sıcaklık ayarlarının biraz daha düşük ayarlanması gerektiğini belirtti. Hava sıcaklığına göre kombinin gündüz çalıştırılıp çalıştırılmamasına karar verilmesi gerektiğini ifade eden Gültepe, “Ev güneş alıyorsa gündüz peteklerin yanmasına gerek yok. Ama kışın havalar tam soğuduğunda gündüzleri düşük, akşam biraz daha yüksek derecede, gece uyuma vaktinde ise yine düşük derecede yakılması gerekiyor. Bu yapılırsa doğalgaz tasarrufu yapılmış olur. Açıp kapattığımızda doğal gaz faturası yüksek gelir diyenler var. Ancak bu havada gündüz açmaya gerek yok. Van’da geceleri hava sıcaklığı eksiye düşüyor. Evin yalıtım ve ısınma durumuna göre akşamları 40-45 dereceye ayarlanmalıdır. İzolasyon olmayan evler ise çok zor ısınır” dedi.

“KULLANILMAYAN ODADAKİ PETEKLER KAPATILMALI”

Tasarruf sağlamak için kullanılmayan odalardaki peteklerin kapatılmasını öneren Gültepe, “Faturada tasarruf sağlama için özellikle kombi ve petek bakımı çok önemlidir. Kadınlar küçük bir bulaşık yıkamak için bile sıcak suyu açmaktadır. Musluğun bu şekilde sürekli açılıp kapatılması büyük bir yüktür” diye konuştu.

Kombiye yakın peteğin kapatılmasını veya sıcaklık ayarının düşürülmesini tavsiye eden Gültepe, bu durumda evdeki diğer peteklerin dengeli ısınacağını ve durumun faturaya olumlu yansıyacağını kaydetti.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem