Van’da uzmanlardan doğal gaz tasarrufu önerileri

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Van’da kar yağışı uyarısı yapıldı. Vatandaşlar havaların soğumaya başlamasıyla birlikte yüksek gelen doğal gaz faturalarında tasarruf sağlamak için araştırma yapıyor.

Van Haberleri 6.12.2023 14:19:00 0
Van’da uzmanlardan doğal gaz tasarrufu önerileri
Tarih: 06.12.2023 14:21 Güncelleme: 06.12.2023 14:47

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Van’da kar yağışı uyarısı yapıldı. Vatandaşlar havaların soğumaya başlamasıyla birlikte yüksek gelen doğal gaz faturalarında tasarruf sağlamak için araştırma yapıyor. Uzmanlar, tasarruf ve daha iyi bir ısınma için önemli tavsiyelerde bulundu.

Kar yağışı uyarısıyla birlikte hava sıcaklıkları da düşmeye başladı. Doğal gaz faturalarını hafifletmek isteyen vatandaşlar,  tasarruf yollarını araştırıyor. Van’da yıllardır kombi bakımı yapan ustalar ise doğal gaz tüketimini düşürmek için dikkat edilmesi gereken noktalara ilişkin önerilerde bulundu.

Faturaların daha düşük gelmesi için güneşli günlerde kombinin gündüz kapatılmasını öneren ustalar, ısı dengesi için termostat kullanımı, kullanılmayan odalardaki peteklerin kapatılması ve kombiye yakın peteklerin ayarının düşürülmesi gibi tavsiyelerde bulundu.

“İZOLASYON OLMAYAN EVLER İSE ÇOK ZOR ISINIR”

Kombi ustası Şahismail Gültepe, ısı yalıtımlı evlerde kombi sıcaklık ayarlarının biraz daha düşük ayarlanması gerektiğini belirtti. Hava sıcaklığına göre kombinin gündüz çalıştırılıp çalıştırılmamasına karar verilmesi gerektiğini ifade eden Gültepe, “Ev güneş alıyorsa gündüz peteklerin yanmasına gerek yok. Ama kışın havalar tam soğuduğunda gündüzleri düşük, akşam biraz daha yüksek derecede, gece uyuma vaktinde ise yine düşük derecede yakılması gerekiyor. Bu yapılırsa doğalgaz tasarrufu yapılmış olur. Açıp kapattığımızda doğal gaz faturası yüksek gelir diyenler var. Ancak bu havada gündüz açmaya gerek yok. Van’da geceleri hava sıcaklığı eksiye düşüyor. Evin yalıtım ve ısınma durumuna göre akşamları 40-45 dereceye ayarlanmalıdır. İzolasyon olmayan evler ise çok zor ısınır” dedi.

“KULLANILMAYAN ODADAKİ PETEKLER KAPATILMALI”

Tasarruf sağlamak için kullanılmayan odalardaki peteklerin kapatılmasını öneren Gültepe, “Faturada tasarruf sağlama için özellikle kombi ve petek bakımı çok önemlidir. Kadınlar küçük bir bulaşık yıkamak için bile sıcak suyu açmaktadır. Musluğun bu şekilde sürekli açılıp kapatılması büyük bir yüktür” diye konuştu.

Kombiye yakın peteğin kapatılmasını veya sıcaklık ayarının düşürülmesini tavsiye eden Gültepe, bu durumda evdeki diğer peteklerin dengeli ısınacağını ve durumun faturaya olumlu yansıyacağını kaydetti.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ