Van'da Üniversiteden Çocuklara Yüzüncü Yıl Hediyesi: Sanatla Gülümsemeler

Çocuklara umut olan proje: Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin sosyal sorumluluk hamlesi.

Van Haberleri 24.05.2024 14:04:00 0
Van
Tarih: 24.05.2024 14:06

VAN'DA ÇOCUKLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜREN PROJENİN KAPANIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin (YYÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünü kutlamak amacıyla yürütülen "Cumhuriyet'in 100. Yılında Çocukların Yüzünü Güldürüyor" projesinin kapanış töreni coşkuyla yapıldı. Van Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve diğer paydaş kurumlarla birlikte bu anlamlı etkinliği gerçekleştirmeyi başaran üniversite, 28 ayrı projeyi başarıyla tamamladı. 

SANATIN FARKLI DALLARINDA PROJELER SUNULDU

Farklı sanat dallarında hayata geçirilen 28 projenin kapanışı, Van YYÜ Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi'nde düzenlenen bir törenle kutlandı. "Cumhuriyetimizin 100. Yılında Çocuklarımızın Yüzü Gülsün" sloganıyla yola çıkan proje, resimden heykele, müzikten sahne sanatlarına, fotoğraftan geleneksel Türk el sanatlarına kadar birçok alanda ilköğretimden liseye kadar çeşitli eğitim seviyelerindeki öğrencilere yönelik sanat çalışmaları içerdi. Bazı çalışmaların ürünleri de Cengiz Andiç Kültür Merkezi Sergi Salonu ve Fuaye alanında sergilendi. 

PROTOKOL KONUŞMALARI VE SERGİNİN DETAYLARI

Programın kapanış töreninde gerçekleştirilen protokol konuşmalarında Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu, projenin öneminden bahsederek emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli, üniversitenin yerel topluluklarla daha bütünleşmiş bir kurum haline geldiğini ve bölgesel olarak birçok sosyal sorumluluk faaliyetinde bulunduğunu vurguladı. Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selma Baş ise projelerin üniversitenin kuruluş yıldönümlerinde ve Cumhuriyetin 100. yılına ithafen şekillendiğini, toplamda 10 bini aşkın öğrenciye ulaşıldığını ve projenin sosyal sorumluluk amacına hizmet ettiğini belirtti. 

PROJENİN SOSYAL ETKİSİ VE DEVAMI

Gelir getirici projelerin çıktıları Lösev ve depremzedelere bağışlanarak sosyal dayanışmaya katkıda bulunuldu. Ayrıca, çocukların sanat eğitimi alarak gelişimlerine ve sanat bilincinin oluşmasına katkı sağlandığı vurgulandı. Proje kapsamında eğitim alan öğrencilerin piyano dinletisi ve törende emeği geçen akademisyenlere katılım belgelerinin takdimiyle kapanış töreni sona erdi. Tören boyunca sergilenen eserler, tüm katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. 

Bu özel gün, Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu ve diğer akademisyenler, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla anlam kazandı. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Harun Güven ve diğer eğitimciler de projeye destek olan önemli isimler arasındaydı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem