Tarih: 07.09.2024 15:28

Van'da Uçuş Çilesi Sona Eriyor: THY Uçuş Sayılarını Artıracak

Facebook Twitter Linked-in

Van'da yaşanan uçak seferleri krizi sona eriyor. Pandemi sürecinin ardından yaşanan zorluklara bir son verecek olan bu müjde, şehrin turizmi ve yerel halkı için büyük önem arz ediyor.

UÇUŞ YETERSİZLİĞİNE SON

Uçuş sayıları pandemi sonrası ciddi oranda azalan Van'da, yaşanan sıkıntıların ardından beklenen haber sonunda geldi: Uçak sefer sayıları artırılıyor. Günlük 12'ye kadar düşen sefer sayıları, özellikle bilet bulma ve fiyatlandırma konusunda sorunlara yol açıyordu. Fakat nihayetinde Türk Hava Yolları (THY) tarafından bu durumun düzeltilmesine yönelik adımlar atıldığı açıklandı.

EYLÜL AYINDAN İTİBAREN ARTACAK SEFERLER

AirlineHaber'in raporuna göre, Van'a daha fazla uçak inip kalkacak. Eylül ayı itibarıyla uçak seferlerinde yaşanan sıkıntıların azalması bekleniyor. Şehri ziyaret etmek isteyen turistler ve yerel halk için sevindirici bu gelişme, bilet fiyatlarına ve ulaşım kolaylığına da olumlu yansıyacak.

VAN MİLLETVEKİLLERİNDEN tALEP, THY'DEN EK SEFER SÖZÜ

Van Milletvekilleri ve Urartu Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkerim İnce'nin çabaları sayesinde, THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat ile yapılan görüşmeler olumlu bir sonuç verdi. Söz konusu görüşmeler neticesinde 15 Eylül'den itibaren Van'a ek olarak 3 yeni uçak seferi temin edilmesi hususunda anlaşmaya varıldı.

Bu gelişmeyle birlikte Van'ın havayolu ulaşım probleminin azalması ve şehrin turistik potansiyelinin daha iyi değerlendirilmesi bekleniyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —