Van'da Trafik Bilançosu: 3 Ayda 307 Kazada 3 Ölüm, 584 Yaralı

Van'da üç ayda trajik tablo: 307 kaza, 3 can kaybı, 584 yaralı!

Van Haberleri 8.04.2024 23:50:00 0
Van
Tarih: 08.04.2024 23:59 Güncelleme: 09.04.2024 02:58

TÜİK'ten kritik veriler.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) paylaştığı istatistiklere göre, 2024 yılının mart ayı itibarıyla, Van ilinde yaşanan trafik kazalarının bilançosu ağır oldu. İlk üç ayda meydana gelen 307 trafik kazası sonucunda 3 kişi yaşamını yitirdi, 584 kişi ise yaralanma ile sonuçlanan kazalarda zarar gördü.

Van, TÜİK verilerine göre, bölgede yaşanan trafik kazaları açısından en riskli iller arasında yer aldığını gösterdi.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ'NDEKİ KAZA İSTATİSTİKLERİ

Bölgesel olarak Doğu Anadolu'da 2024'ün ilk çeyreğinde yaşanan kazaların genel tablosu da endişe verici. Toplamda 2,162 ölüm ve yaralanma vakası ve 3,330 maddi hasarlı trafik kazası rapor edilmiş durumda. Bu kazalarda 31 kişi hayatını kaybederken, 3,800 kişi yaralı olarak kayıtlara geçti. Elde edilen bu veriler, ülke genelindeki ölüm ve yaralanmalara bağlı trafik kazası oranlarının yüzde 4.19 olduğunu belirledi.

ÜLKE GENELİNDE KAZA DURUMU

Tüm Türkiye genelinde, aynı dönemde yaşanan trafik kazaları istatistikleri de dikkate alındığında, 51,549 ölüm ve yaralanma vakası ile 82,318 maddi hasarlı trafik kazası tespit edildiği görülüyor. Bu kazalarda ne yazık ki 554 kişi yaşamını yitirdi ve 73,568 kişi yaralandı.

EN ÇOK KAZA YAŞANAN İLLER: VAN VE MALATYA

Trafik istatistiklerinde Mart 2024'e kadar yapılan detaylı analizler, Van ve Malatya'nın bölgede en çok trafik kazasının yaşandığı iller olduğunu gösteriyor. Bu iki ilde özellikle ölüm ve yaralanmayla sonuçlanan trafik kazalarının sayıları, diğer illere göre belirgin bir şekilde yüksek.

BÖLGEDEKİ ÖLÜM ORANLARI VE YARALANMALAR

Malatya, Doğu Anadolu Bölgesi'nde trafik kazalarında en fazla can kaybının yaşandığı il olma konumunu koruyor. Yılın ilk üç ayında Van'da 3 kişi hayatını kaybettiği bildirilirken, Malatya'da bu sayı 6 olarak kaydedildi. Benzer şekilde yaralanmalar açısından da Malatya ve Van dikkat çekici rakamlara sahip. Van'da 584, Malatya'da ise 757 kişi çeşitli trafik kazalarında yaralanarak hastanelik oldu. Bölge genelinde yaşanan yaralanmalı trafik kazalarında toplam kişi sayısı da detaylı bir şekilde listelendi.

Bu veriler, trafik güvenliği açısından önlemlerin artırılması gerektiğini ve bölgedeki trafik kazalarının önlenmesi için daha etkin politikaların geliştirilmesi ihtiyacını vurguluyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Anahtar Kelimeler: ' Trafik Bilançosu: Kazada Yaralı
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Çorum FK: 2


Van Spor

Vali Taşolar tribünde taraftarlarla omuz omuza tezahürat yaptı


Van Spor

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ