Van’da TOKİ arsaları dağıtılmaya başlandı: Tıkla öğren

TOKİ İlk Evim İlk Arsa Projesi kapsamında müstakil ve müşterek arsa almaya hak kazanan vatandaşları sevindirecek bir gelişme yaşandı. Van’da müşterek arsalar dağıtılmaya başlandı. Detaylar haberimizde…

Van Haberleri 5.10.2023 13:39:00 0
Van’da TOKİ arsaları dağıtılmaya başlandı: Tıkla öğren
Tarih: 05.10.2023 13:42 Güncelleme: 05.10.2023 14:15

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın ( TOKİ) hayata geçirdiği İlk Evim İlk Arsa Projesinde, konut ve arsa sahipliği hakkını kazanan vatandaşların heyecanlı bekleyişi sürüyor. Yaşanan son gelişmeye göre, Van’da TOKİ müşterek arsaları dağıtmaya başladı.

TOKİ’nin konut ve arsa projesinde hak sahipliği kazanan vatandaşlar uzun bir zamandır gelecek müjdeli haberi bekliyor. Alınan son bilgilere göre, Van dahil birçok ilde müşterek arsaların yeri ve dağıtımı açıklanmaya başladı.

Hak sahiplerine gönderilen mesajda, 226 bin 250 TL karşılığında parsellerin tahsil edildiği belirtildi. Müşterek arsa tahsisi alan hak sahipleri 2 Ekim 2023 ile 2 Nisan 2024’e kadar Ziraat Bankası şubelerinden sözleşme imzalaması gerekiyor.

MÜŞTEREK ARSA HAK SAHİPLİĞİ SORGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ

MÜŞTEREK ARSA NEDİR?

Yüzölçümü değişiklik gösteren, plan yapılaşma koşullarına göre toplu yapı yapmaya müsait, birden fazla hissedarı olan arsa. Müşterek arsa; bir taşınmaz üzerinde birden fazla kişinin hak sahibi olmasına ve bu taşınmazın fiilen bölüşülmemesi durumu olarak açıklanabilir. Müşterek tapu; ortak mülkiyet hakkı olan taşınır ve taşınmaz malların tüm hak sahiplerine ortaklaşa verilmesi durumuna denir. Müşterek mülkiyet ise bir malı birden fazla kişinin satın alması veya miras yoluyla elde etmesi halinde ortaya çıkar.

MÜSTAKİL ARSALAR NE ZAMAN DAĞITILACAK?

Yüzölçümü planlama durumuna göre yaklaşık 350 metrekare ile 500 metrekare arasında değişen, 1 adet en fazla Brüt 150,00 metrekare konut yapmaya müsait arsalar müstakil arsalardır. Müstakil arsaların dağıtımına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

VAN’DA TOKİ KONUTLARI NE ZAMAN TESLİM EDİLECEK?

TOKİ’nin ilk evim projesi kapsamındaki konut teslim tarihi merak konusu olmaya devam ediyor. İlk Evim İlk İş Yerim projesi kapsamında 81 ilde inşa edilecek 2+1 ve 3+1 seçenekli 250 bin konut için TOKİ başvuru süreci tamamlandı. Başvurularına sona ermesiyle birlikte etaplar halinde TOKİ kura çekilişleri yapıldı. Çekiliş sonuçlarına göre sosyal konutlarda hak sahibi olan vatandaşlar da belirlenmiş olundu. TOKİ kuraların tamamlanmasıyla birlikte 'Evler ne zaman teslim edilecek?' sorusunun cevabı araştırılmaya başlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erdoğan, proje kapsamında 2 yıl içinde 250 bin konutluk ilk etabın 2028'e kadar da 500 bin konutun tamamının bitirilip hak sahiplerine teslim edileceğini belirtti. Ancak henüz net bir teslim tarihi açıklanmadı.

TOKİ SÖZLEŞMELERİ NE ZAMAN İMZALANACAK?

TOKİ sosyal konut projelerinin belirlenmesinin ardından binaların temeli atılacak. Akabinde ise sözleşme imzalanarak ödemenin gerçekleşmesi gerekmektedir.

TOKİ TAKSİT ÖDEMELERİ NASIL OLACAK?

Hak sahiplerine konutlar; yüzde 10 peşinat ve 240 ay vade ile satılacak. Hak sahiplerinin konutlarına ait kalan borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki Memur Maaş Artış Oranı dikkate alınarak İdarece tespit edilen oranda artırılacaktır. İlk dönemsel artış sözleşme tarihine göre İdarece belirlenecektir.

TOKİ 2+1,3+1 KONUT TAKSİT ÖDEMELERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

TOKİ çekilişlerinde hak sahibi olan vatandaşlar belli olmaya başladı. Yapılan çekilişlerde ismi çıkan ve ev sahibi olma heyecanı yaşayan kişiler ödemelerle ilgili takvimi merak ediyor. Sosyal konut taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibariyle başlıyor. Konuyla ilgili TOKİ henüz bir ödeme takvimi yayınlanmadı.
 


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem