Son Dakika Haberi! Van’da Terörist Taziyesinde PKK/HPG Marşı Okuyanlar Serbest Bırakıldı

Van’da terörist taziyesinde PKK/HPG marşı okuyanlar tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Van Haberleri 31.07.2024 19:24:00 0
Son Dakika Haberi! Van’da Terörist Taziyesinde PKK/HPG Marşı Okuyanlar Serbest Bırakıldı
Tarih: 31.07.2024 19:25 Güncelleme: 31.07.2024 20:54

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZELH / Ziya Türk'ün Haberi

Güvenlik kuvvetlerinin Van'da yaptığı operasyonda etkisiz hale getirilen teröristin taziyesinde bir terörist tarafından seslendirilen PKK/HPG marşı, teröriste saygı duruşunda bulunan Veysi Dilekçi, Gülşen Kurt ve Mahmut Dindar’ın da aralarında bulunduğu gurup tarafından tekrarlanarak okunmuştu. 

 

TAZİYEDE PKK/HPG MARŞI OKUYAN 14 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

Güvenlik güçlerince etkisiz hale getirilen teröristin cenazesinde PKK/HPG marşı okunması ve saygı duruşunda bulunulmasına ilişkin olarak soruşturma başlatıldı. Yürütülen soruşturma kapsamında tespit edilen kişilere yönelik dün sabah saatlerinde Van Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonda 14 kişi gözaltına alındı.

DEM PARTİ VAN İL EŞ BAŞKANLARI GÖZALTINA ALINMIŞTI

Van’da bir süre önce katıldıkları terörist taziyesinde PKK/HPG marşı okuyarak saygı duruşunda bulunan DEM Parti Van İl Eş Başkanları Veysi Dilekçi ile Gülşen Kurt’un da aralarında bulunduğu 14 kişi dün sabah saatlerinde gözaltına alınmıştı

 

ŞÜPHELİLER BUGÜN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Dün sabah gözaltına alınan ve aralarında DEM Parti Van İl Eş Başkanları Veysi dilekçi ile Gülşen Kurt’un bulunduğu12 kişiden 3 kişi yapılan sorgulamanın ardından Emniyet Müdürlüğü'nde serbest bırakıldı, 11şüpheli ise bugün öğle saatlerinde adliyeye sevk edildi. 

ADLİ KONTROL ŞARTI İLE SERBEST BIRAKILDILAR

Savcılık gözaltında bulunan şüphelileri tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk etti. Mahkeme gözaltındaki DEM Parti Van İl Eş Başkanları Veysi Dilekçi ile Gülşen Kurt’ da dahil 11 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol şartı ile serbest bıraktı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi