Van'da Teröre Şafak Darbesi: 11 Gözaltı!

Van'da terörle mücadelede kapsamlı operasyon.

Van Haberleri 29.07.2024 17:03:00 0
Van
Tarih: 29.07.2024 17:06

Van ilinde terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğü bir dönemde, yerel güvenlik güçlerinin terör örgütleri aleyhinde düzenledikleri geniş çaplı operasyonun detayları paylaşıldı. Operasyon kapsamında, toplamda 11 şüpheli hakkında yasal işlemlerin başlatıldığı bildirildi.

VAN EMNİYETİNDEN AÇIKLAMA YAPILDI

Van Emniyet Müdürlüğü tarafından kamuoyuyla bir açıklama yapılması, bölgede terörle mücadele operasyonlarının yoğunluk kazandığı bir dönemde meydana geldi. Açıklamada, terör örgütlerinin engellenmesi ve onların faaliyetlerinin ortaya çıkarılması yolunda yapılan çalışmaların sürdüğü ifade edildi.

ÇOK SAYIDA ŞÜPHELİYE YASAL İŞLEM

Söz konusu terör operasyonları dahilinde, PKK/KCK'ya yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde 8, dini istismarla suçlanan bir başka terör örgütüne yönelik soruşturmada ise 3 olmak üzere, toplam 11 kişi hakkında yasal süreçlerin işletildiği açıklandı. Bu hamle, güvenlik güçlerinin terörle mücadelenin her cephesine yayılan kararlı tutumunu gösteriyor ve halkın da bu tür haberdar edilme biçimleriyle bilgilendirilmesini sağlıyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler: ' Teröre Şafak Darbesi: Gözaltı!