Van'da temizlik görevlisinin öğretmenliğe giden başarı hikayesi

Temizlik görevlisi olarak çalıştığı Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinin duvarlarına resim çizen işitme engelli Muhammed Nur Biçer, öğretmen olarak atanarak çocukluk hayalini gerçekleştirdi.

Van Haberleri 2.10.2023 21:24:00 0
Van
Tarih: 02.10.2023 21:28 Güncelleme: 02.10.2023 23:46

Çocukluğundan bu yana resim çizen Muhammed Nur Biçer (27), üniversiteden mezun olduktan sonra ilk olarak Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde temizlik görevlisi olarak işe başladı. Çalıştığı hastanenin Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya’nın bir portesini çizen Biçer’in yeteneği fark edildi. Kısa sürede yeteneği fark edilen Biçer, bu kez hastanenin çeşitli yerlerine resimler çizmeye başladı. Hastanenin duvarlarını ’tuval’ olarak kullanan Biçer, çizdiği resimlerle de büyük ilgi görmeye başladı.

Bu sırada girdiği son Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda iyi bir puan alan Biçer, Muradiye Cumhuriyet Ortaokuluna resim öğretmeni olarak atandı. Çocukluk hayaline kavuşan Biçer, hastaneden ayrılırken geriye ise duvarlara çizdiği birbirinden güzel resimleri kaldı.

 

Temizlik görevlisinin öğretmenliğe giden başarı hikayesi

 

“Hediye ettiği portreyle yeteneğini keşfettim”

İHA muhabirine konuşan Hastane Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, hastanede çok sayıda personelin olduğunu ve bunların arasında özellikli yeteneği olan personelin de olduğunu belirtti. Hastaneye engelli temizlik personeli olarak atanan Muhammed’in kendisinin bir portesini çizdiğini anlatan Başhekim Sarıkaya, “Çizdiği portreyi bana hediye edince kendisinin yetenekli olduğunu keşfettim. Bizim zaten hastanenin kasvetli ortamını güzel bir ortama çevirmek için halihazırda bir çalışmamız vardı. Bunun üzerine Muhammed’in bu yeteneğini görünce, kendisinin bu resimleri çizebileceğini söyledi. Burada ‘kalbini şefkatli ellere teslim et’ diye güzel bir resim çizdi. Ondan sonra hastanede 100’e yakın resim çizdi. Kendisine çok teşekkür ederim” dedi.

Muhammed’in bir resim öğretmeni hayali olduğunu ve bu hayaline kavuştuğunu dile getiren Sarıkaya, kendisinden ayrıldıkları için üzüldüklerini ama hayallerine kavuştuğu için mutlu olduklarını kaydetti.

“Öğretmen olmak için çok çabaladım”

Çocukluğundan bu yana resim çizmekle ilgilendiğini ifade eden Muhammed Nur Biçer ise “İlkokulda çizdiğim bir resimle Van birincisi oldum. Liseyi ise güzel sanatlarda okudum. Aynı zamanda üniversiteyi resim öğretmeni olarak okudum. Çocukluğumdan bu yana hayali resimler çizerdim. Hastanede çalışırken aynı zamanda öğretmenlik için uğraştım. Bu çabamın sonucunda Muradiye ilçesine öğretmen olarak atandım. Şimdi okuldaki öğrencilerimle resim yapmak istiyorum” diye konuştu.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ